Elismerés a gyerekeknek

2018. december 14. (péntek)

73, kultúrában kimagasló gyerek vehetett át oklevelet a Balaton Színházban. A Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése minden évben köszönti azokat az általános iskolás diákokat, akik az elmúlt tanévben iskolai, városi vagy országos versenyeken, rendezvényeken sikerrel vettek részt. A tanulókat ez úttal is a pedagógusok választották ki a művelődési központ felhívására.
A Zöldmező utcai iskola tanulói karácsonyi műsorral örvendeztették meg társaikat a Simándy teremben. A diákok énekeltek, verset mondtak és zongoráztak is. Keszthelyen már hagyomány, hogy karácsony előtt köszöntik azokat a gyerekeket, akik az elmúlt évben kimagaslóan teljesítettek a kultúra területén. A rendezvény a gyerekek számára is élmény.

„Nagyon jól éreztem magamat, nagyon meglepett. Voltam már ezen az eseményen, sok meglepetés nem ért, nagyon szép volt a műsor.” – mondta a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI egyik tanulója, Antonoviczi Alina.

A díjazott gyerekeket a Goldmark Károly Művelődési Központ kérésére az iskolák pedagógusai választják ki minden évben. Azok a diákok vehetnek át oklevelet, akik versenyeken öregbítették Keszthely hírnevét, de elismerik azokat is, akik iskolájukban aktívan részt vesznek a kulturális tevékenységekben. A pedagógusok és az oktatási intézmények vezetői is nagyon jónak tartják ezt a programot.

„Mindenhez kapcsolódunk, akár városi, akár országos vagy megyei rendezvényekhez, és a mi tanulóink megmutathatják magukat, hogy ha a tanulásban nem is annyira tehetségesek, de egy versmondásban, egy zenélésben vagy egy színdarabnak az eljátszásában ők is hasonló teljesítményeket tudnak nyújtani, mint a társaik. Ezért őket is el kell ismerni, és azért köszönjük ezt a lehetőséget, hogy ugyanúgy részt vehetünk, és az intézményünk tanulói is részesülhetnek ebben az elismerésben.” – emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A gyerekek az oklevél mellé ez úttal is szaloncukrot, és jelképes ajándékot kaptak. Az ünnepségen elhangzott, a kultúra kosarába sok minden belefér, így az ének, a tánc, a zene, a mese- és versmondás és a képzőművészet is. A program nem titkolt célja, hogy a gyerekeknek kedvelt csináljon a város kulturális rendezvényeinek meglátogatásához.

„Úgy gondolom, hogy a gyerekek már várják, mindenki. Aki rendszeresen jár versmondó versenyre például őket látom rendszeresen, hogy visszajönnek minden évben. Ők már készülnek és várják. Látszott azért, hogy nagyon különbözően készülnek erre a mai délutánra, volt aki nagyon csinosan fel volt öltözve, tehát van, aki megtiszteli annyira ezt a rendezvényt, hogy tényleg ez egy ünnep neki, és szépen fel kell öltözni, ugyanúgy, mint ahogy a színházba is ha eljövünk, akkor szépen felöltözünk. Úgyhogy én remélem, hogy a nagyon kimagasló és nagyon ügyes gyerekeknek ez tényleg egy ünnep, ez a délután.” – tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A hagyományokhoz híven idén is egy több mint száz szeletes tortával vendégelték meg a gyerekeket és a pedagógusokat. A süteménnyel nem csak a diákokat köszöntötték, hanem családjaiknak is boldog karácsonyi ünnepeket kívántak. A torta természetesen az úttal is nagy sikert aratott.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9320/elismeres-a-gyerekeknek/?fbclid=IwAR2RZUcaFr39Nm0bySlnsD5qD4HG7ksOywah4ulD2XHHSZnk12CPf8PXC1Y