Elismerés a keszthelyi KÖVET Egyesületnek

2018. december 7. (péntek)

A legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás díjat kapott a keszthelyi KÖVET Egyesület. A 60 tagvállalatot tömörítő civil szervezet jelenlegi fő projektjével energiahatékonysági beruházásokra kívánják ösztönözni azokat önkormányzatokat, KKV-kat és a lakosságot is. Ennek a programot egy zalakarosi konferenciájukon is nagy hangsúlyt fektetnek.
A „Legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás” – ezt a díjat az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ítélte oda a KÖVET Egyesületnek. Az 1995 óta működő civil szervezet vezetése nagyon nagy megtiszteltetésnek veszi ezt az elismerést.

„Több mint kétszáz társadalmi vállalkozás jelentkezett ide. Három kategóriában egy-egy díjat osztottak ki és ebbe a közösségépítésbe, mint egyrészt a vállaltok közötti közösségnek az építői, másrészt pedig nagyon sok egyetemre járunk, tehát más tudatformálási munkát is végzünk. Ennek egy nagyon nagy elismerése ez a díj” – nyilatkozta Dr. Tóth Gergely főtitkár.

A KÖVET Egyesület az alapításakor a tagvállaltok zöldítését tűzte ki célul, később a vállalatok társadalmi felelősségét is palettájukra vették – hangzott el a sajtótájékoztatójukon. Dr. Tóth Gergely főtitkár elmondta, jelenlegi legfontosabb munkájuk az un. HETES nevet viselő projekt. Ennek lényege, hogy Zala és Somogy megyében energiahatékonysági beruházásokra gyűjtenének egy alapot egymillió eurós keretösszegre. Ezt pedig egy közösségi bank folyósítaná. Herner Katalin, az egyesület ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy decemberi konferenciájuknak is ez a program a fő témája: „Megszólítjuk azokat az önkormányzatokat, KKV-kat, lakosságot, aki szeretne vagy az egyik oldalon egy felelős befektetéssel élni, vagy a másik oldalon egy energiahatékonysági beruházást szeretne megvalósítani egy olyan innovatív finanszírozású mechnizmusból, amit a HETES program tud neki ajánlani.”

A zalakarosi konferencián még téma lesz a vállaltok és közösségek szerepe az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósításában.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9299/elismeres-a-keszthelyi-kovet-egyesuletnek/?fbclid=IwAR3RE6XVl9uB37Sc8IpItaWVeWTbs6_RciZWrAPFyAiw-VYvOsT48_AmuQk