Elismerés a keszthelyi tanároknak, óvónőknek

2023. június 14. (szerda)

A pedagógusokat köszöntötték Keszthelyen. 28 aktív dolgozó mellett hárman díszdiplomát vehettek át. A városvezetés célja, hogy elismerje az itt dolgozó óvónőket, tanárokat. A mai ünnepségen elhangzott, az idei tanévben sikeres, színvonalas volt az oktatás.

Aranyoklevelet vehetett át Császár Miklós János. A Vajda János Gimnáziumban érettségizett, a Keszthelyi VSZK-ban kezdett tanítani, majd visszatért gimnáziumába. Szülei is pedagógusok voltak.  Színésznek készült, de azt a színpadot választotta, amit az iskola adott.

„Én szerettem egyszerűen fellépni és szerepelni és egy elég kritikus közönség előtt, mert egész életemben a középiskolás, kamasz társulat volt a nézőtéren” – nyilatkozta Császár Miklós.

Szintén aranyoklevelet vehetett át Molnárné Riskó Erzsébet, aki 50 éve a Pécsi Tudományegyetemen végzett matematika-rajz szakon. 60 éve szerezte diplomáját Tóth Tiborné tanítónő az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

Benesné Schiszler Noémi 40 éve kezdte pályafutását Keszthelyen és itt is fejezi be, az Életfa Óvoda az egyetlen munkahelye. Azt mondja, jól esik az elismerés, de elsősorban a gyerekekért és a szülőkért dolgozott.

„Ma reggel is,a mikor bementem az óvodába, amikor az a sok kisgyerek rohan oda hozzám és átölel, iszonyú nagy feltöltődés lelkileg és ez ad minden nap új erőt, megújulást és az embert tényleg fitten tartja. Nagyon fontosnak tartom az érzelmeket és az érzelmi biztonságot az óvodában” – mondta a kitüntetett.

Összesen 28-an kaptak elismerést. Az önkormányzat intézményenként két pedagógust hívott meg az ünnepségre az intézményvezetők ajánlása alapján. Keszthely egy iskolaváros, a városvezetés minden tervében szerepel az iskolák fejlesztése, még ha ez állami feladat is.

Köszöntőjében Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, azt vallja, hogy több társadalmi elismerésre van szüksége a pedagógusoknak. A városvezető szerint jól sikerült a tanév: „Mi büszkék vagyunk Önökre és hálásak vagyunk Önöknek. Jól eső érzéssel jelenthetem ki, hogy az idei tanévben is kiegyensúlyozott, színvonalas oktatás és nevelés folyt valamennyi keszthelyi iskolában és óvodában. Tanulóink, növendékeink, sportoló diákjaink sok szép eredményt értek el országosan és voltak, akik nemzetközi szinten is.”

Az ünnepségen Ferenczi Nagy Bátor énekelt Farkas Berta kíséretével. A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepelik, minden év júniusának első vasárnapján.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10445-elismeres-a-keszthelyi-tanaroknak-ovonoknek

Képek