Elismerés a pedagógusoknak

2012. június 8. (péntek)

A keszthelyi önkormányzat 43 pedagógusnak köszönte meg munkáját a Balaton Színházban. A kulturális műsorral egybekötött eseményen 16 intézmény dolgozóit jutalmazták.

Többek közt az Életfa Napközi Otthonos óvoda kis növendékei adták elő műsorukat a pedagógus napon. A Balatnon Színház Simándy terme színültig telt tizenhat keszthelyi nevelési, oktatási és közművelődési intézmény pedagógusaival. Nemcsak óvodák, általános és középiskolák, hanem például a városi könyvtár és a Goldmar Károly Művelődési Központ pedagógusai is a kitüntetettek közt voltak. Keszthely Város Önkormányzata minden évben kiemelt figyelmet fordít a pedagógusok elismerésére.

Csótár András beszédében kitért még a pedagógusi pálya életre szóló elhivatottságára és szellemiségére, valamint a tanárok, diákok és szülők kapcsolatára, mely manapság sok esetben nem úgy működik, ahogy kellene.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete kétmillió forint összeget bocsátott a kiváló munkát végző pedagógusok elismerésére. Az elismerésben részesülő pedagógusok személyét a munkáltatóik választották ki. Az elismeréseket Ruzsics Ferenc és Csótár András adta át a pedagógusoknak és az intézmények vezetőinek.

A pedagógusok munkája nagyon fontos, hiszen személyük és tudásuk révén nőnek fel generációk és formálódik azok személyisége és tudása. Munkájuk elismerésével, lelkesedéssel és motivációval gazdagodnak, amely kihat az általuk nevelt és tanított gyerekekre. A pedagógus nap alkalmából összesen negyvenhárom elismerést adták a Balaton Színházban.

(forrás, fotó: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)