Elismerés a pedagógusoknak

2019. szeptember 23. (hétfő)

A hagyományokhoz híven idén is a Városházán köszöntötték a pályakezdő pedagógusokat, a több évtizedes szolgálatért pedig kitüntetéssel jutalmazták a nyugdíjas tanítókat, tanárokat. Az 50 éve képesítést szerzetteknek aranyoklevelet, míg a 65 éves évfordulóért vas diplomát kaptak az egykori tanárok.
Esküjüket tették le a fiatal pályakezdők az ünnepség során. Kocsis Martina és Tamás Barbara ettől az évtől óvodapedagógusként, Radicsné Rezneki Márta pedig gyógypedagógusként tevékenykedik a városban. Ruzsics Ferenc polgármester sikereket kívánt az újdonsült pedagógusoknak és reményét fejezte ki, hogy sok örömteli pillanatban lesz majd részük munkájuk során.

Az ünnepségen adták át a nyugalmazott pedagógusoknak díszokleveleiket, melyeket azok az intézmények állították ki, ahol képesítést szereztek korábban. Végh László György 50 éve végzett, ő aranyoklevélben részesült.

„Itt Keszthelyen taníthattam jó sokáig, majdnem 40 évig és nagyon jó iskolába, az Asbóth Sándor Szakközépiskolába. És nagyon jó munkatársak voltak és a tőlünk végzett gyerekek pedig megállják a helyüket, úgyhogy nagyon örültem. Hívott az egyetem is, hogy menjek oda erre az oklevélátadásra, de én mondtam, hogy itt Keszthelyen akarom a polgármester úrtól átvenni, úgyhogy nagyon örültem, hogy ez a lehetőség megvolt.”

Lövey Tibor Várvölgyön és a keszthelyi VSZK-ban is tanított. A jubileum alkalmából vasdiplomában részesült.

„Az embernek eszébe jut sok minden. Ez hosszú idő, amit hát ledolgozott az ember és ebbe sok minden belefért. Főleg az nyugtatja meg az embert, hogy mindig jót akart. És követeltem mindig a gyerekeimtől, mert tiszteltem őket. És ezért dolgoztam, hogy emberek legyenek.”

Bár az eseményen nem tudott részt venni, kitüntetést kapott Szabó Márton és Bajner Dezső is. Mindkettejüknek vasdiplomát állítottak ki.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6421-elismeres-a-pedagogusoknak?fbclid=IwAR2VQYmo2lJPavjKZy-TXRVW3facZI0t4fjHsh9O_4DqF1gT0fm1jEp7fEU