Elismerés az eredményes diákoknak

2017. december 13. (szerda)

75, kultúrában kimagasló gyereket köszöntöttek ma délután a Balaton Színházban. A Goldmark Károly Művelődési Központ minden évben fontosnak tartja, hogy elismerje azoknak a gyerekeknek a munkáját, akik különféle versenyeken, rendezvényeken öregbítették a város hírnevét. A diákok oklevelet és ajándékot vehettek át, a program végén pedig egy hatalmas tortát is kaptak.
Az Életfa Általános iskola tanulói műsorral köszöntötték azokat a diáktársaikat, akik az elmúlt évben kimagasló teljesítményt nyújtottak a kultúra területén. Keszthelyen már hosszú évek óta hagyomány, hogy a város általános iskoláival közösen elismerésben részesítik a kultúrában kimagasló tanulókat. A köszöntés sokat jelent a gyerekek számára is.

„Ez a harmadik alkalom, hogy itt vagyok. Minden évben el szoktam jönni, szeretem.” – mondta Mezősi Nimród, a , Csány-Szendrey AMI Belvárosi Tagintézményének tanulója.

„Nekem azért fontosak a versenyek, mert szeretek versenyhelyzetben lenni. A tánc az egyetlen olyan dolog, amit hogyha élesben csinálok, akkor sosem szoktam közben izgulni.” – mesélte Pál Bendegúz, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola diákja.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai minden év novemberében megkeresik a város iskoláit, ahol az oktatási intézmény létszámának megfelelően a pedagógusok jelölik ki azokat a tanulókat, akik átvehetik az elismerést. A program nemcsak a gyerekeknek, hanem a pedagógusoknak is sokat jelent, hiszen ez számukra is egy visszaigazolás.

„Színjátszó szakkörre járnak, verset mondanak, táncolnak, zenélnek, különböző rajzversenyeken vesznek részt, ilyenkor azért kapnak egy-egy elismerő oklevelet vagy apró ajándékot, de igazából az, amikor ki vannak emelve, ki vannak tűntetve valami miatt az nagyon ritkán szokott előfordulni. Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk évről évre, és elhozhatjuk azokat a gyerekeket, akik tesznek ebben az ügyben valamit.” – tájékoztatott Magné Mórocz Cecília, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI gyógypedagógusa.

Csengei Ágota, a művelődési központ igazgatója kiemelte, a kultúra fogalmába sok minden belefér, így a szavalókat, a néptáncosokat, a kiemelkedő rajzolókat és a mesemondókat is díjazták. Az intézmény a jövőben is szeretné folytatni a hagyományt, és megajándékozni a gyerekeket egy jelképes aprósággal.

„Volt, amikor színházi előadást vagy koncertet kaptak ajándékba a gyerekek, de most már az utóbbi három évben visszatértünk a tortázáshoz, mert úgy láttam, hogy ez okoz a legnagyobb örömet a gyerekeknek, ezt mindenki válogatás nélkül nagyon szereti, kedveli. Kapnak egy kicsi oklevelet és kapnak egy kicsi ajándékot, és utána pedig van a nagy torta.” – emelte kia Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A torta a várakozásoknak megfelelően idén is nagy sikert aratott. A süteménnyel a művelődési központ egyben boldog ünnepeket is kívánt a megjelent gyerekeknek és családjaiknak. A több, mint száz szeletes tortát a gyerekek közösen fogyasztották el a Simándy teremben.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8408/elismeres-az-eredmenyes-diakoknak/