Elismerések a rendőrség napján

2019. május 1. (szerda)

Kitüntetések átadásával és kulturális műsorral ünnepelték a megyeszékhelyen a rendőrség napját, melyre Magyarországon 1992 óta emlékeznek. A rendezvénynek ezúttal is a Hevesi Sándor Színház adott otthont. Rangos elismerésben részesült dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány is.
Tavalyi statisztikák alapján – az 50 ezer fő feletti települések kategóriájában – a zalai megyeszékhely lett a legbiztonságosabb város – emlékeztetett Sipos Gyula. A főkapitány elmondta: a folyamatosan javuló közbiztonsági mutatók jelzik, hogy a helyi egyenruhásokra bármikor és bármilyen helyzetben számíthat a lakosság.

A vezérőrnagy később az állomány több tagját is elismerésben részesítette. Díjazták például az év bűnügyi vizsgálóját, határrendészét és közlekedési rendőrét. A vezetők közül a keszthelyi kapitány, Horváth István kapott kitüntetést, aki több, mint 40 éve választotta jelenlegi hivatását.

A társadalmi kapcsolatok építése érdekében létrehozott „Zala Megye Rendőrségéért” emlékplakettet idén ismét egy természetes és egy jogi személy vehette át. A rendfenntartók ezúttal a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak, illetve a főkapitányságot ékesítő dombormű elkészítőjének, a Kossuth-díjas Németh Jánosnak mondtak köszönetet.

Az ünnepség után a díjazottak és vendégeik a színházi évad egyik legsikeresebb darabját, a Bérgyilkos a barátom című komédiát tekintették meg.
https://tvkeszthely.hu/hirek/5982-elismeresek-a-rendorseg-napjan-?fbclid=IwAR2vQTsBlMDo6cFkDLoWNdc-j_IezSg_NbQ9CtIk866FU3g_V-2x4tcKC1w