Elismerések az egészségügy napján

2018. július 3. (kedd)

„Ha a kor nem is az utókor elismeri és tiszteli Semmelweis Ignác munkásságát.”- hangzott el a Balaton Színházban, a magyar egészségügy napja alkalmából tartott ünnepségen. A Semmelweis napi ünnepségen kitüntetésekkel köszönték meg a Keszthelyi Kórház dolgozóinak áldozatos munkáját.
Zenei élménnyel is köszöntötték az egészségügyben dolgozókat a Balaton Színházban tartott Semmelweis-napi ünnepségen. Dr. Kvarda Attila a Keszthelyi Kórház főigazgatója emlékezett a 200 éve született és 47 éves korában elhunyt magyar orvosra, a szülő édesanyák megmentőjére, Semmelweis Ignácra akinek felfedezése ma is sokat jelent az orvostudomány számára.

„A mai nap is nagyon aktuális, hiszen annak a folyamatnak amit ma úgy hívunk, hogy asepsis, antisepsis, betegbiztonság ennek a folyamatnak a csíráit, gyökereit tette le azzal a felfedezéssel amelyet ő megalkotott. Bár az akkori szakmai és társadalmi környezet ezt akkor nem nagyon fogadta el, nem tudott azonosulni vele életének utolsó szakaszában ismerte fel a kora társadalma, szakmai társadalma az ebben rejlő előnyöket amelyek aztán később már a gyakorlatban is alkalmazásra és hasznosításra kerültek.”- mondta Dr. Kvarda Attila főigazgató.

A magyar egészségügy napján a város nevében Nagy Bálint köszönte meg az egészségügyben tevékenykedők munkáját. Keszthely város alpolgármester hangsúlyozta, hogy az egészségügyben dolgozók mindannyian nap mint nap találkoznak azokkal az emberekkel akik betegségükből adódóan kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért is fontos kiemelni szakmai tudásuk mellett a türelemmel, empátiával végzett munkájukat. A Semmelweis emlékévben Dr. Szutrély Péter idézte fel a magyar orvos történet egyik legnagyobb alakjának kutatásait, a világ gyógyítására gyakorolt hatását. Az ünnepségen elismeréseket vehettek át azok a dolgozók, orvosok, nővérek, tehnikai és gazdasági dolgozók akik magas szakmai tudással, alázattal, türelemmel végzik munkájukat évek óta a betegellátásban. 12 fő részesült főigazgatói dicséretben köztük a rehabilitációs osztály orvosa, Dr. Kolosi Ildikó is.

A világ legkülönlegesebb és legemberibb hivatásában dolgozókat 1992 óta július 1-n ünnepeljük.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8892/elismeresek-az-egeszsegugy-napjan/