Elismerések és tisztújítás

2020. október 28. (szerda)

Rangos kitüntetésekben részesültek a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének tagjai. Tegnap a Fejér György Városi Könyvtárban adták át az elismeréseket és tartotta meg a tavasszal elmaradt küldöttgyűlését a szervezet. Négy évre Balázsy Mária Évát választották elnöknek. A társadalmi vezető fontos célja, hogy lelkisegély-szolgálatot hozzon létre a járvány miatt magányossá vált embereknek.

Hazánkban egyedüliként kapta meg a Vöröskereszt legrangosabb elismerését, a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetést a Zalaapáti Alapszervezet. A véradás szervezése mellett sport- és egészségnapokat, gyűjtéseket szerveznek, a rászoruló családoknak pedig tanévkezdési támogatást nyújtanak a település önkéntesei. Célkitűzéseiket 1914 óta látják el töretlen lelkesedéssel.

Koller Csabáné titkár: „Mindenkin, akin tudunk, segítsünk, mert nem tudjuk, hogy nekünk is mikor lesz szükségünk segítségre bármilyen téren. Nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy megérdemeljük ezt a kitüntetést. 105 éves múlttal rendelkező alapszervezetről beszélünk. Az elődeink is már olyanok voltak, akik maximálisan helyt álltak a község érdekében és a Vöröskereszt életében is.”

A Zalaapáti Alapszervezet titkárát is elismerték a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Gyémánt fokozatával. Koller Csabáné 1990 óta végez elismert munkát az alapszervezet élén.

A Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés Arany Fokozatát vehette át Balázsy Mária Éva, aki 1983 óta színesíti ötleteivel a Vöröskereszt rendezvényeit. Bertáné Kövesdi Gabriellának ítélték oda a Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés Bronz fokozatát.

A Vajda János Gimnázium pedagógusa elsősegélynyújtó versenyekre készíti fel a diákokat és a véradást is szervezi az iskolában.

A Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Horváth István. Az egykori keszthelyi kapitányságvezető 38-szoros véradó, munkája során számos területen segítette a Vöröskereszt tevékenységét.

Szintén a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést kapta Rónaky Attiláné, aki a Hévízi Bibó Gimnázium tanáraként szervezi a diákok és a pedagógusok körében a véradást.

Negyedik alkalommal részesültek a Humanitárius Település cím kitüntetésben Alsópáhok és Zalaapáti települések, Gyenesdiás pedig második alkalommal érdemelte ki a címet.

Kiváló Önkéntes Elismerő Oklevélben részesült Dr. Vajda Veronika a Keszthelyi Területi Szervezet önkéntese.

A tavaszi veszélyhelyzet miatt elmaradt küldöttgyűlést most szervezték meg. Ennek során értékelték a járásban végzett elmúlt négy éves munkát.

„Úgy gondolom, hogy pozitív a mérlegünk, amit az elmúlt négy évben elvégeztünk. Kiemelném a véradások szervezését, amit a tervhez képest 110-120 százalékra teljesítettünk évente” – mondta Kapcsándy Mária, a területi szervezet vezetője.

A járás 13 alapszervezetének küldöttei új elnököt választottak. Balázsy Mária Éva négy évre nyerte el a Keszthelyi Területi Szervezet elnöki tisztét. Az eddig végzett munka folytatása mellett az új elnök a járvány miatt szétszakadt családoknak, közösségeknek is segíteni kíván.

„Egy jó szóval, egy jó gondolattal, ha kell, beszélgetéssel, talán sikerül egy olyan lelkisegély-szolgálatot létrehozni, ami azoknak a támogatását szolgálná, akik erre igényt tartanak” – nyilatkozta az új elnök.

A társadalmi tisztségében Farsang Imrénét váltotta Balázsy Mária Éva. A leköszönő elnöknek megköszönték áldozatos munkáját.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7536-elismeresek-es-tisztujitas