Elismerten családbarát munkahely lett a Goldmark

2013. január 22. (kedd)

A Goldmark Károly Művelődési Központot Családbarát munkahely-elismeréssel díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Csengei Ágota igazgató hétfőn vehette át a díjat Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

A pályázatot 2000 óta évente hirdetik meg. 2011-től megújult formában és újragondolt tartalommal az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza. Soltész Miklós köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány legfontosabb célkitűzése a családok erősítése, és fontosnak nevezte a kismamák munkahelyi visszatérésének segítését.

Kilencven pályázó közül választották ki a huszonhárom díjazottat – köztük a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központot.

A családbarát intézményi politika a gyakorlatban is remekül működik a Goldmarkban: a munka és a magánélet összehangolására és a kedvező munkahelyi légkör megteremtésére mindig nagy figyelmet fordított az intézmény. Kirándulások, közös ünneplések, sportnapok is hozzájárulnak ahhoz, hogy az összeszokott dolgozói gárda kiegyensúlyozottan, magas színvonalon végezhesse munkáját a mindennapokban – mondta el Csengei Ágota.

A „Családbarát munkahely” cím használata mellett az intézmény egymillió forintot is nyert, melyet újabb programok megvalósítására használhatnak: az elképzelések szerint előadássorozatot szerveznek a gyermeknevelésről, csapatépítő és kommunikációs tréningen vesznek részt a dolgozók, valamint az egészséges életmódot is szeretnék segíteni különböző sporteszközök vásárlásával.