Elkészült a járdaszakasz díszburkolata

2022. április 13. (szerda)

Elkészült az új járdaszakasz a belvárosban. A Kossuth Lajos utca és a Helikon utca közötti járdát már használják a gyalogosok. A megújítás sokáig váratott magára. Az önkormányzat további felújításokat végez.

Díszburkolat került a Kossuth Lajos utca 40. és 42 közötti nagy forgalmú járdaszakaszra Keszthelyen. Az önkormányzat saját forrásból valósította meg a járdafelújítást és az érintett területen a csapadékvíz elvezető kiépítését. A kivitelezés két alatt készült el. A városban nem jók a közutaknak és a járdáknak az állapota.

„Mi most szeretnénk egyrészt pályázatokból megújítani utakat,másrészt pedig önerőből. Pályázatokra gondolok itt Belügyminisztériumi pályázat, ahol a közösségi közlekedés útvonalain tudtunk utakat megújítani, mint a Tapolcai úton vagy a Lovassy utcában ill. saját forrásból,ahogy a Korona utca is meg tudott újulni és a Balaton utca az elmúlt időszakban. A Balaton utcánál ki kell emeljem, hogy ott komoly együttműködés volt az E-ON-nal és a DRV-vel, hogy úgy ütemezzék a saját munkájukat, hogy kicseréljék a közműveket, hogy ne kelljen a közeljövőben felbontani az utakat.”- adott tájékozttást Vozár Péterné alpolgármester.

Vozár Péterné elmondta: a lakosságnak jogos igénye, hogy ne csak a belvárosban legyen a gyalogos helyeken díszburkolat. A Kossuth utcában a posta épületéig folytatódik a díszburkolat lerakása a közeljövőben. Az önkormányzat újabb járdaszakaszok megújítását kezdi meg a Sörház utcában, melyhez pályázati forrás is rendelkezésre áll.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9043-elkeszult-a-jardaszakasz-diszburkolata