Elkészült, átadták az új körforgalmat

2011. november 23. (szerda)

Lezárult a Kossuth, Deák és Szent Miklós utcák csomópontjában elkészült beruházás; a körforgalom ünnepélyes átadását szerdán tartották a helyszínen. A szükséges burkolatjavításokat követően most már végleg birtokba vehették a keszthelyiek a kereszteződést.

Az átadáson köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, és Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere.

Keszthely Város Önkormányzata és konzorciumi partnere, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 58,6 millió forint támogatást nyert a csomópont átépítésére, mely a projektben elszámolható összköltség 75 százaléka. A beruházás szükségességét az indokolja, hogy a város forgalmi rendjének változásával: a belváros tehermentesítésével és a Deák Ferenc utca kétirányúvá válásával jelentősen megnő ennek a résznek az autóforgalma. A Fő tér lezárásával a buszok is a Szent Miklós – Bercsényi utcán haladnak, ez is növeli a kereszteződés forgalmát. Mindenképpen szükséges volt tehát a csomópont átalakítása, amelyhez a pályázat jelentős anyagi segítséget nyújtott.

A körforgalom kialakításával a csomópont környezete is megszépült: térköves járdaszakasz épült a Deák Ferenc utcán, megtörtént a közvilágítás rekonstrukciója, új padok és hulladékgyűjtők kerültek a területre, a kertészeti munkák során pedig facsemetéket és cserjéket ültettek.


(fotó: Szeiler Gábor www.monitormagazin.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Javítások az új körforgalmon
Teljes hosszában kétirányú a Deák Ferenc utca
Újabb szakaszához érkezett a körforgalomépítés
Két hónap alatt elkészül a körforgalom
Újabb forgalomváltozás a Fő téren
Helyére került az új fasor a belvárosban