Elkészült az ebtelep

2015. október 1. (csütörtök)

Akár tizenöt kutyát is el tudnak helyezni a keszthelyi ebtelepen. A város idén februárban döntött úgy, hogy kulturált körülmények közt látja el ebrendészeti feladatait. Augusztusra el is készült a Festetics út melletti telep, melyet a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány működtet. A kennelek és a hozzájuk tartozó épület kiválóan megfelel az előírásoknak és természetesen az elkóborolt négylábúaknak is.

Az ebrendészeti telep augusztusban nyitott meg. Összesen 15 kutyát tudnak elhelyezni. A telepen egy kutyát sem altatnak el. 15 napig tartják itt az ebeket, utána új gazdát, vagy más elhelyezést keresnek nekik. A város korábban szerződéses formában oldotta meg a kóbor kutyák elhelyezését. Az állatvédelemi szempontok és a kulturált ebrendészet érdekében ötmillió forintot biztosított az önkormányzat a telep kialakítására. A Festetics út mentén fekvő külterület jól megközelíthető, mégis távol van a lakott területektől. A hat külső és egy belső kennel a legmodernebb elvárásoknak és a kutyáknak is megfelel.

Az ebrendészeti telepen kizárólag a Keszthelyen befogott kutyákat helyezik el. A Morzsa Állatvédelmi Alapítvány várja az adományokat és természetesen az elveszett négylábúak gazdáit is. A telepen lévő állatok a városi médiumokban és a közösségi oldalakon is megtalálhatóak.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)