Elkészült az újabb sétány

2015. június 25. (csütörtök)

A Balaton Fejlesztési Tanács és az önkormányzat önerejéből befejeződött a Libás móló sétány és annak kiegészítő szakaszának megépítése. A mintegy 31 millió forintos beruházásból 576 méter hosszan fektettek le térkövet a Libás mólón és a KJAVSE kikötő mentén.

212 méter hosszan húzódik a frissen elkészült sétány. A Keszthelyi József Attila Vitorláskikötő mentén egy áteresz is épült, mely már régi terv volt Keszthelyen. A fejlesztéssel a part frekventált pontjai összeköttetésbe kerültek.

„A mólótól, vagy akár a Helikon strandtól is is el lehet jutni a sétányon mostantól a Libás mólójáig”- mondja Manninger Jenő miniszeri biztos. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a városnak a beruházás teljes összegéhez képest keveset kellett hozzá tennie.
Ennek a szakasznak a megépítése 15,7 millió forintba került.
A beruházás első részeként a Libás mólóján készült új sétány, mely szintén 15 millió forintba került. A Balaton Fejlesztési Tanács még a múlt évben nyújtott 20 millió forintos támogatását így mindössze 10 millió forinttal kellett kiegészítenie a városnak.

Nagy Bálint alpolgármester, a sétányt magába foglaló választókerület képviselője szerint az itt lakóknak és a turistáknak is kedvező ez a fejlesztés.

A beruházást a VÜZ Kft. végezte. A teljes projektben összesen 576 méter sétány épült.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)