Elkezdődött a Születés Hete

2019. május 12. (vasárnap)

9. alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Születés Hete rendezvénysorozatot a Balaton Színházban. A szakmai, kulturális és tájékoztató programon főszerepben az anyák, az apák és a babák lesznek idén is. Többek között Bagdy Emőke előadásával, börzével és koncerttel is várják az érdeklődőket. Az eseményhez tartozik a Családbarát munkahely megismertetése is.

A Családbarát munkahelykonferencia című programmal vette kezdetét a Születés Hete rendezvénysorozat. A nívós kitüntetést a Goldmark Károly Művelődési Központ hatodik éve nyerte meg, mely szám az országban egyedülálló. Az eseményen szó esett magáról a díj kialakulásáról, a pályázati elbírálásáról és a tapasztalatokról is. A programra többen érkeztek azért, hogy megismerkedjenek ezzel a lehetőséggel.

„Azért érkeztem a konferenciára, mert benne vagyok a Nagycsaládos Egyesületben és tulajdonképpen a Nagycsaládos Egyesület révén értesültem arról, hogy van ez a program. És mint másfél hónappal ezelőtt intézményvezetővé váltam, gondoltam, hogy mindenképpen meghallgatom, hogy mitől családbarát egy intézmény, mert szeretnék én is családbarát intézményt létrehozni.” – mondta el dr. Máté Szilvia.

A konferencián bemutatkozott a Család és Karrierpont is. Szakmai vezetőjük, dr. Gábor Hajnalka tevékenységük mellett az atipikus foglalkoztatási formákról tájékoztatta a közönséget. A Népmesepontot Csengei Ágota mutatta be. Mint a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője elmondta, a családbarát munkahely jól beleillik a Születés Hete rendezvénysorozatba, hiszen arról szól, hogy hogyan lehet a családot és a karriert egyensúlyba hozni. A Születés Hete programsorozatot kilencedik éve rendezik meg Keszthelyen, melyen mindig a szülők, a babák, vagyis a család van a középpontban.

„Minden évben ugyanaz a cél, hogy az anyukákat kicsit kényeztessük. És igazából most annak örülök, hogy van egy olyan kis együttműködő partnerünk, akinek pont egy ilyen a témája is és ez a témája, hogy anyakényeztető, ami azt jelenti, hogy az anyukákat testileg és lelkileg is kényeztetni szeretnénk. Nagyon sok olyan rendezvényünk van, ahol különböző mozgásformákat kipróbálhatnak és hát természetesen előadások is. Tehát nem véletlenül hívtuk erre a hétre Bagdy Emőke professzorasszonyt egy nagyon tartalmas, nagyon jó előadásra.”

Az igazgatónő hozzátette, a rendezvénysorozat lényege, hogy felhívja a figyelmet arra is, hogy egy baba érkezésekor valójában egy család születik, amire lelkiekben is fel kell készülni. A május 20-ig tartó programsorozaton előadásokkal, koncerttel, apás programokkal és bababörzével is várják az érdeklődőket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6015-elkezdodott-a-szuletes-hete?fbclid=IwAR3bYOBhTsUVt4-pPERiVtEAqY7TFrHAwFvjUSgsIjQlmFbtqF5SJn7Rnvs