Előkelő helyen zárták az alapszakaszt a kosarasok

2024. április 4. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Második helyen végzett a Dr. Villányi Antal kosárlabda bajnokság alapszakaszában a Keszthely Basket ’23 csapata. A megyei versenyben újoncnak számító, de összeszokott kosarasok között többen is vannak, akik a top10-es listán szerepelnek teljesítményüknek köszönhetően. A rájátszásban céljuk, hogy dobogós helyen végezzenek.

Heti két nap edzenek a keszthelyi kosarasok. A csapat tagjai régóta ismerik egymást, összeszokott játékosok. Tavaly indultak el a Zala vármegyei bajnokságon. A 10 csapatos mezőny alapszakasza lezárult. Összesen 33 ponttal, 15 győzelem és 3 vereség után a második helyen végeztek.

„Nagyon-nagyon büszke vagyok erre a társaságra, hogy ebben a mezőnyben, ahol zalaegerszegi a zöme a csapatoknak, köztük NB1-es múlttal meg jövővel, mert juniorkorúak is vannak, második helyen végeztünk az alapszakaszban. Most játsszuk a rájátszást, ahol az első mérkőzést, azt hoztuk.” – mondta el Volf József edző.

A játékosok közül többen szerepeltek az alapszakasz top 10-es ranglistáján. A bajnokság legtöbb 3 pontosát Lázár Tamás dobta.

„Ez nem az én érdemem egyedül, hogy én dobtam a legtöbb triplát. Ami számokban úgy néz ki, 18 alapszakaszi mérkőzésen sikerült azt elérnem, hogy mindegyiken minimum egyet dobtam, de volt olyan, hogy 7-et vagy 8-at. Összességében a 18 meccs alatt 77-et, ez a pontos szám. Ez egy 4-es átlagot jelent, 4-nél kicsit több átlagot. Még egyszer mondom, ez a csapatnak az érdeme, akik bíztak bennem és ezért ment ez ilyen jól.”

Tóth Balázs a ranglistán több kategóriában is szerepel a legjobbak között. Második lett a pontátlag kategóriában, harmadik az összes 2 pontos és a sikeres büntető csoportokban, valamint 5. az összes pont és a büntetődobás százalék összesítésben is.

„A kémiáját a csapatnak ezt nagyon szeretem. Játszottunk itt jó páran NBII-ben vagy más megyei bajnokságokban, ahol nem ez a légkör volt. Itt olyan, mint hogyha mindig a grundra lejönnék, vagy hazai pályán játszanék egyfolytában. Tehát a régi ismerőseimmel, barátaimmal játszom. Ez teljesen más légkör, mint egy komolyabb szintű kosárlabda és ezt jobban is élvezem.”

A keszthelyi kosarasok legközelebb április 12-én játszanak, a döntő május elején lesz. Bíznak abban, hogy sikerül érmet szerezniük.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek