Építészeti tervek a Kiskeszthelyi Közösségi Házra

2011. május 5. (csütörtök)

A Kiskeszthelyi Közösségi Ház idegenforgalmi fogadóponttá alakításáról mutatott be terveket a város és az Építész Mesteriskola. A keszthelyi önkormányzat támogatásának fejében felvételi vizsgáján a mesteriskola évek óta egy-egy keszthelyi épület megtervezését, építészeti probléma megoldását adja feladatul a pályázóknak.

A Kiskeszthelyi Közösségi Házba várták az érdeklődőket, hogy bemutassák azokat a terveket, melyek az épületegyüttes idegenforgalmi fogadóhellyé alakítását mutatják be. A Magyar Építész Kamara Mesteriskolájával több éve ápol kapcsolatot Keszthely, tagjai az elmúlt években már több ötletes tervet készítettek Keszthelynek melyek természetesen a város számára szabadon felhasználhatóak.

A Kiskeszthelyi Közösségi Házra kilenc pályamunka érkezett. A ház sajnos nincsen jó állapotban, a hozzá tartozó, vele szomszédos épület szociális bérlakás. A tervek megvalósítására sajnos jelenleg nincsen pénz, de a beruházás célszerű lenne, ugyanis a Fő tér átalakítása miatt az itteni parkoló fontos pont lesz a városban.

Május 12-ig, vasárnap kivételével 6 és 7 óra közt nyitva áll a közösségi ház a lakosság számára, ahol a kiállítás megtekinthető. A vendégkönyvbe várják a véleményeket, melyek – ha megvalósul a rekonstrukció – igyekeznek figyelembe venni.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)