Épül a kerékpárút új szakasza

2014. október 1. (szerda)

Hamarosan megkezdődik a kerékpárút építése, mely a belvárost, a Festetics kastélyt érintve a Pipacs utcától a Balaton-partig, a bringakörútig vezet majd. A kivitelezői szerződést Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. igazgatója és Horváth Sebestyén vállalkozó írta alá.

Az eseményen részt vett Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere is, aki elmondta: a nyílt közbeszerzés ugyan hosszúra nyúlt, de sikeres volt, így kezdődhet a munka, melynek értéke nettó 249 millió, bruttó 316 230 millió forint. A Hévíz-Keszthely közti kerékpárutat a Balatoni bringakörúttal összekötő kerékpárút – mely 2751 méter újonnan épített és 983 m kijelölt kerékpárút szakasszal rendelkezik – Keszthely kiemelt turisztikai jelentőségű nevezetességeit, látnivalóit: a Helikon Kastélymúzeumot, a sétálóutcát és a Fő teret érintve a Pipacs utcától egészen a Balaton-partig épül majd ki. Mentén több helyen is pihenőpontok létesülnek, ahol a mai kornak megfelelő turisztikai jellegű információs táblák állnak majd a kerékpározók rendelkezésére.

Horváth Sebestyén köszönetét fejezte ki a megbízásért, kiemelve: örül, hogy a térségért dolgozhat, a sikerért mindent megtesz. A beszédeket követően az érintettek aláírták a kivitelezői szerződést.

A VÜZ Nonprofit Kft. még 2012-ben nyújtott be pályázatot „Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása” címmel a Regionális Fejlesztési Ügynökséghez a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások konstrukcióban. 279.614.278 Ft támogatást nyertek a megvalósításra, mely százszázalékos támogatási összeg, így a beruházás a város részéről saját forrást nem igényel.

A projekt előkészítő munkálatai már elkezdődtek az Erzsébet királyné utcában, növények áttelepítésével és a járda bontásával. A kerékpárút megépítése – a téli időjárástól függően – kora tavaszra fejeződik be.

(A Keszthelyi Televízió és a Monitor Magazin cikkei nyomán. Fotó: Monitor)