Érdemes a Jézuskától korcsolyát kérni

2015. december 10. (csütörtök)

A hétvégén már megnyitották a keszthelyi jégpályát. A húszméteres átmérőjű, palánkkal körülvett placc minden nap várja a korizni vágyókat. A GESZ üzemeltette pálya mellett büfé és értékmegőrző is található. A nyáron skatepályáként használható sík területet a Balaton-part fejlesztésének második ütemében készítette el a város.

Egy biztos: jól csúszik a keszthelyi jégpálya. November 27-én kezdték el hizlalni a jeget a GESZ munkatársai. Mindezt egy slaggal tették, fokozatosan terítették szét a vizet. Egy hét elteltével lett használatra alkalmas a pálya.

„Nagyon jó, jó a minősége. Most már évek óta nem tudtunk a Balatonon korcsolyázni, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk e miatt.” – mondja el véleményét a pályáról a keszthelyi Jakabos György.

2012-ben lehetett utoljára korcsolyázni a Balatonon. Így sokan várták a pályát, melynek híre gyorsan terjedt a városban. Családjával érkezett korizni Szálteleki Péter. Pár napja sétáltak a parton, akkor klátták, hogy hízlalják a jeget. A kisgyerek kapott a Mikulástól egy korcsolyát, így azt most ki is próbálták.

Az Energia tér épületében bújik meg a méretes „hűtőgép”, mely fagyosan tartja a jeget. A fagyálló folyadékot az időjárásnak megfelelő hőmérsékletre hűti le a két részből álló berendezés. Az Energia téren ingyenes értékmegőrzőt is kialakítottak, a korcsolya sem csorbul ki a padok köré fektetett gumiszőnyegnek köszönhetően. A hangulatról zene és büfé is gondoskodik.

A pálya hétköznapokon 16-20 óráig, hétvégén, tanítási szünetben és ünnepnapokon már délelőtt 10-től várja a korcsolyázni vágyókat.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)