Eredményes szezont zárt a rendőrség

2022. augusztus 24. (szerda)

21. szezonját zárta a Bűnmegelőzési Iroda. Az Asbóth iskola rendészeti szakos diákjai és más középiskolák tanulói 7 héten át teljesítettek szolgálatot a Városi Strand bejáratánál. Az összehangolt bűnmegelőzési tevékenységnek köszönhetően az idén nem volt sem strandi lopás, sem autófeltörés Keszthelyen.

A diákok nem csak a városi, hanem a Libás és a Helikon Strandon is tevékenykedtek. Az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is tájékoztatták, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelmében.

„Úgy gondolom, hogy jól telt minden, mert semmi probléma nem volt. Úgy gondolom, hogy jól zárult ez az év is, a tavalyihoz képest jobb lett, ahogy hallottuk az előbb. Igazából örülök, hogy itt lehettem.” – mondta egy diák, Gervald Virág.

A fiatalokat a rendőrség munkatársai is segítették. A nyári szezon alatt miniakciókat, különböző programokat szerveztek. Működött a BikeSafe regisztráció is. A rendőrök úgy látják, Keszthelyen megvalósult a bűnmegelőzés hármas egysége.

„Ahhoz, hogy sikeresen tudjunk tevékenykedni, ahhoz mindenféleképpen szükség van az önkormányzat, az állampolgárok és a rendőrség összefogására, hiszen a bűnmegelőzés három pilléren nyugszik. Ennek a három pillérnek meg kell lenni ahhoz, hogy eredményes munkát tudjunk ellátni.” – emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Keszthely bűnmegelőzési mutatói az elmúlt években is jók voltak. A rendőrség az idén három fő célt tűzött maga elé: láthatóbb jelenlét, aktív bűnmegelőzés és segítségnyújtás. Az egyenruhások beszámolói szerint ezek nagyon jó eredménnyel valósultak meg.

„Egy markáns csökkenés következett be a vagyon elleni bűncselekmények ismertté válásában itt Keszthely városában. Ami külön pozitívum, hogy a nyári turisztikai szezonban nem volt strandi lopás, nem volt a közvetlen környezetben lévő parkolókban gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, illetve gépkocsiból történő egyéb vagyon elleni jogsértés sem.” – emelte ki Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A Bűnmegelőzési Iroda működését Keszthely önkormányzata is támogatja. A városvezetés kiemelten fontosnak tartja a turisták és a lakosok biztonságát. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere kiemelte, a rendőri jelenlét már önmagában is visszatartó erő a bűnözőknek.

„Ahol biztonság van, oda a turisták is jobban jönnek. Azt lehet mondani, hogy Magyarország biztonságos, de különösen azt is szeretnénk kiemelni, hogy konkrétan a Balaton és Keszthely is egy nagyon biztonságos hely, ez így is volt. Szinte hihetetlen az az adat, amit mondanak, hogy gyakorlatilag nem volt lopás a keszthelyi strandokon. Ez volt végül is a cél.” – tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Keszthely vezetése, valamint a megyei és helyi rendőrkapitányságok munkatársai köszönetet mondtak a diákoknak a hatékony munkáért. Helytállásukat ajándékkal is elismerték.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9494-eredmenyes-szezont-zart-a-rendorseg