Éremeső a futócéllövő országos bajnokságon

2022. december 6. (kedd)
KesztHelyi identitás

14 év kihagyás után négy versenyszámban is győzedelmeskedett Keczeli Bianka. November végén rendezték a 10 méteres futócéllövő országos bajnokságot, ahol a világ- és Európa-bajnok sportoló egyéniben és csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A BEFAG Erdész Lövészklub sportolójának nagy elismerés a győzelem.

Az országos bajnokságról 27 érmet hoztak haza a keszthelyi sportolók. A lövészklub 9 fővel, összesen 11 kategóriában indult a megmérettetésen. Molnár Levente korosztályos kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csapatban pedig Keczeli Biankával aranyérmet nyert.

„Szerintem nagyon jó volt a verseny, jó rendezésű volt, jó volt a csapat, az emberek is. Jól meg volt rendezve.” – mondta Molnár Levente, a BEFAG Erdész Lövészklub sportolója.

Keczeli Bianka több mint egy évtizedes kihagyás után ismét visszatért a lőállásba. Nagy élmény volt neki, hogy azokkal versenghetett, akik aktív éveiben még gyerekek voltak. A sportoló elmondta, nagyon hiányzott neki a lövészet, de eddigi élethelyzete nem tette lehetővé, hogy visszatérjen a versenyzéshez.

„Bár a szintem alatt vagyok azért jócskán, ez az én esetemben 10 köregységet jelent hozzávetőlegesen. Ezen azért van még mit dolgozni. Én nagyon-nagyon köszönöm a sorsnak, hogy engedte ezt az utat, hogy most tartok ott gyakorlatilag az élethelyzetemben, hogy újra tudtam indulni a versenyen. Majd meglátjuk, hogy ez hogyan lesz tovább, és mi lesz a következő hosszútávú cél.” – emelte Ki Farkasné Keczeli Bianka, világ- és Európa-bajnok futócéllövő.

A BEFAG Erdész Lövészklubban folyamatosak az edzések, a fiatalok szívesen választják a lövészetet, mint sportágat. Utánpótlás is van, a pisztoly és a futócél szakágban is.

„Nekünk a futócél lövészet változatlanul benne van a az érdeklődési körünkben. Ugyan a pisztoly az, ami ugye olimpiai versenyszám, a futócél már nem, de én azt gondolom, hogy mindenkinek nagyon tetszik a futócél.” – tájékoztatott Keczeli Zoltánné, a BEFAG Erdész Lövészklub edzője.

A lövészklubban folyamatos a felkészítés, a gyerekek versenyeken is rendre megmérettetik magukat. Az olimpikon Major Veronika is itt edz.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9843-eremeso-a-futocellovo-orszagos-bajnoksagon

Képek