Értéktárba került a NABE helyi csoportja

2022. december 2. (péntek)
KesztHelyi identitás

Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja. Számos helyre hívták őket környezetvédelmi társasjátékukkal, konferenciákon vettek részt, vezetőjük pedig Balaton-díjat kapott. Idén bekerültek a Keszthelyi Értéktárba is. Legutóbbi közgyűlésükön vették számba az idei eseményeket.

A hagyományos Víznapi Balcsi-Partyval kezdték meg idén is tevékenységüket a NABE helyi tagjai. A magyar tenger megkoszorúzása után vízkóstolásra várták az érdeklődőket. Idén is átadta a Balatoni Szövetség a Balaton-díjat, melyet ebben az évben Vetőné Zeke Erzsébet vehette át. Összesen 10 helyszínre vitték el társasjátékukat. Keszthely mellett Balatongyörökön, Balatonmáriafürdőn és Kápolnapusztán is játszva tanítottak. Nemesvitán volt a Nők a Balatonért Egyesület Zöldfesztiválja, ahol a társas mellett verssel és tánccal is résztvettek.

„Tényleg sokfelé jártunk, én szokás szerint ebben az évben végig jártam a balatoni strandokat a Kékhullám zászló minősítés kapcsán, úgyhogy aktívan részt vettünk a Balaton munkájában, meg a kulturális tevékenységben. És a NABE fő tevékenységében, a társasjátékozásban és annak a bemutatásában. Sajnos el i fogott a negyedik kiadású társasjátékunk. Úgyhogy most azon dolgozunk, hogy frissítjük és újat adjunk ki.”

A helyi csoportot nagy öröm érte. Felvették őket a Keszthelyi Értéktárba a kulturális kategóriába. Nevükhöz számos emléktábla kihelyezése köthető és nagyon sokat tettek a környékért az elmúlt 20 évben. A javaslatot az egyesület titkára, Bajzik Lajosné tette, akinek ez volt a nyolcadik javaslata, amit elfogadtak. Mint elmondta, sokszor nem látványos a munkájuk, és kevés a lehetőség, ahol hallathatják a hangjukat, ennek ellenére lelkesedésük töretlen.

„Hiába tiltakozunk a nádrongálás vagy éppen annak a teljes tönkretétele ellen, a mi szavunk az égig nem hallatszik, de azért tesszük a dolgunkat. És visszatérve a javaslatokra, én úgy gondoltam, hogy a legfontosabb erről tudnia a városnak, hogy Keszthelyen van egy szervezet, egy egyesület egy csoport, a Nők a Balatonért Egyesület, akik felkarolják a régi-régi idők nagyszerű hölgyeit, urait.”

A közgyűlésen számba vették az idei eredményeket és szót ejtettek a 2023-as tervekről is. A 20 éves egyesület továbbra is várja leendőbeli tagjait.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9839-ertektarba-kerult-a-nabe-helyi-csoportja