Értesítés a Zeppelin tér felújításáról

2022. szeptember 15. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

A kivitelezési munkák 2022. szeptember 19-én kezdődnek.

Tisztelt Érintettek!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy Keszthely Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00003 azonosító számú és „Keszthely Zöld Város” című pályázat keretében a Zeppelin tér kivitelezési munkáit végzi.

A kivitelezési munkák a tervezett ütemtervnek megfelelően 2022. szeptember 19-én kezdődnek.

A pályázat keretében a tér teljes felújítása megvalósul. A meglévő, rossz állapotban lévő fákat új fákra cseréljük, a parkolókat térkő burkolattal látjuk el. Megszüntetjük a tér alsó részén található körforgalmat, növeljük a zöldterületeket. Kiépítünk egy sétányt a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében. Elvégezzük az ivóvízvezeték valamint a csapadékvíz elvezető rendszer teljes rekonstrukcióját. A könyvtár épülete mellett pihenőkertet alakítunk ki.

A kivitelezési munkákat a Terra Épker Hungária Kft. végzi, melyek várhatóan 3 hónapot vesznek igénybe.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy gépjárműveiket a kivitelezés zavartalan lebonyolítása érdekében legkésőbb 2022. szeptember 19-én 7.00 óráig a Zeppelin térről eltávolítani szíveskedjenek. A parkolási lehetőségekről az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket.

Az érintett parkolási területre megváltott éves lakossági bérleteket az alábbi útszakaszokon fogadjuk el az építkezés megkezdése esetén:

– Pethő utca 5. (murvás parkoló, korlátozott kapacitás)

– Bakacs utca

– Nádor utca

– Kossuth Lajos utca 3-5. mögötti (murvás) parkolóudvar

– Deák Ferenc utca Georgikon utca és Széchenyi utca közötti szakasza

– Bem József utca 24. Kossuth Lajos utca 12. közötti parkolóudvar.

A parkolóbérlettel nem rendelkezők számára a hatályos parkolási rendelet alapján van lehetőségük bérlet, vagy jegy váltására. Ennek részleteiről a Parkolási Irodában (8360 Keszthely, Piac tér, telefonszám: +3683/312-295, e-mail: parkolas@khvuz.hu) nyújtunk tájékoztatást. Ingyenes parkolási lehetőséget a Georgikon utca – Pál utca sarkán található B+R parkolóban tudunk biztosítani.

A hulladékgyűjtő edények tárolója nem lesz megközelíthető, ezért az edények kihelyezését az alábbiak szerint fogjuk elvégezni:

  • A Bakacs utca sarkán található társasház 1000 literes gyűjtőedénye a Bakacs utcán található első parkolóhely (Zeppelin tér Bakacs utcai bejárata) mellé kerül kihelyezésre. Ide kerül a könyvtár gyűjtőedénye is.
  • Az Origo üzletházhoz és a társasházhoz (Zeppelin tér 1.) tartozó 2 db 1000 literes gyűjtőedény a jelenlegi helyén maradhat, a Pethő utca – Zeppelin tér közötti murvás parkoló délnyugati sarkában.
  • A Kossuth Lajos utca 15-17. sz. alatti társasház gyűjtőedényei a körforgalom mellett található tárolóból áthelyezésre kerülnek az épület alatt gyalogos átjáró jobb oldalára, a térkövezett területre. (Kazánház bejárata mellé). Ide kerül a COOP üzlet gyűjtőedénye is.
  • A Kossuth Lajos utca 21. és 23. sz. alatti ingatlanok gyűjtőedényei pedig a Pethő utca sarkán lévő, a volt Takarékszövetkezet parkoló területére kerüljenek kihelyezésre.

Az építkezés ideje alatt tapasztalható esetleges zavaró hatások miatt ezúton is szíves türelmét és megértését kérem.

Munkaidőben az alábbi elérhetőségeken kérhetnek tájékoztatást:

Keszthelyi Polgármesteri Hivatal

e-mail: vuz@keszthely.hu

telefonszám: +3683/505-550

Terra Épker Hungária Kft.

e-mail: info@terraepker.hu

Keszthely, 2022. szeptember 15.

Keszthely Város Önkormányzata