Érzékenyítő nap a diákok számára

2019. november 29. (péntek)

Érzékenyítő napot tartottak ma Keszthelyen a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában, melyre 200 gyereket vártak a szervezők.
Az óvodások, általános iskolások és szakközépiskolások a kialakított hat standon kipróbálhatták milyen a látássérültek, a halláskárosultak, vagy a mozgáskorlátozottak élete. Beszélgethettek értelmi fogyatékosokkal és terápiás kutyafoglalkozáson is részt vehettek. Az esemény a Helyi Esélyegyenlőségi program keretében valósult meg.

„Az ötlet az elég régóta megfogalmazódott a fejünkben szociális szakembereknél, hogy a fogyatékosság okán egy érzékenyítő napot szervezzünk. December 3-a a fogyatékosok világnapja, úgyhogy ez most éppen kapóra jött, hogy dátumban elég közel tudtunk ehhez a naphoz tendálódni. Vannak még mindig rossz tapasztalatok, hogy a fogyatékkal élőket diszkriminálják, ami legfőképpen a tudatlanságból fakad. Hogy nem ismerik a különböző fogyatékossági típusokat és ezen a helyzeten szerettünk volna egy kicsit változtatni, javítani.” – mondta el Németh Mónika.

https://tvkeszthely.hu/hirek/6625-erzekenyito-nap-a-diakok-szamara?fbclid=IwAR0B4g1BXZbboY4MGCmUGU0rTW8UeGvTrzhZ5ZSavbs25pp-Nf6RyEYgMgs