Esélyteremtő Központ épül

2014. február 12. (szerda)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza melletti ingatlan kerül átalakításra. Pályázaton közel 70 milliót nyertek a központ megépítésére, ahol 10-11 fogyatékkal élő fiatal dolgozhat.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez nyújtott be pályázatot még 2013 őszén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A „Fészek – Fogyatékkal Élők Szolgáltató Esélyteremtő Központja” című, TIOP-3.2.4-13/1-2013-0013 számú pályázaton 65 994 427 Ft összegű támogatást nyertek.

Az autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése valósulhat meg a beruházással, melyet a Gondviselés Háza melletti épületben építenek meg. Kialakításra kerül egy mosoda, ahol 10-11 fiatal kap képzést követően munkát.

Klaczné Tar Ibolya, a Gondviselés Háza vezetője azt mondta a témával kapcsolatban, hogy lesz tennivaló az elkövetkező hónapokban, de a feladatoknál nagyobb jelentőségű, hogy az értelmi sérült, vagy csak autizmussal élők a térségből beilleszkedhetnek a munka világába, a társadalomba.

Február 15-én ül össze a projektmenedzsment. A részletes kiviteli tervek alapján, közbeszerzést követően tavasszal már kezdik a háromszintes családiház átépítését.

A Fogyatékkal Élők Szolgáltató Esélyteremtő Központja várhatóan 2014 őszén nyitja meg kapuit.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)