Esküvő főúri pompában

2020. október 28. (szerda)

A bormúzeumban, a márványteremben vagy a méltán népszerű velencei tükörteremben is kimondhatják a boldogító igent azok, akik a Festetics-kastélyt választják esküvőjük helyszínéül. Az intézményben 9. alkalommal tartottak esküvő kiállítást, ahol fotósok, dekoratőrök, cukrászok és ruhaszalonok is felvonultak, így a házasulandók egy helyen tájékozódhattak a lehetőségekről és a legújabb trendekről.

Az esküvői ceremónia minden pár életében az egyik legfontosabb alkalom. A Festetics-kastély északi szárnya kiváló lehetőséget teremt azok számára, akik főúri környezetben szeretnék kimondani a boldogító igent. A helyszín nem csak a fényűző lakodalom megtartására alkalmas, hanem a szertartás lebonyolítására is. Az esküvő kiállítás segítséget nyújt a pároknak abban, hogy különböző szolgáltatókkal találkozva tervezhessék meg a ceremóniát.

„Spontán programként kitaláltuk, hogy eljövünk, megnézzük a Festetics-kastélyt. Lényegében sodródtunk az eseményekkel, megláttuk, hogy van itt egy esküvői kiállítás és csalogatott a szép kiállítás, a zene. Aztán végül is azóta itt vagyunk, egy jó másfél órája.” – mondta egy érdeklődő pár, Zirig Zsófia és Szabó István.

A kastély báltermében zenei ízelítő is fokozta a hangulatot. Az érdeklődők többféle dekorációt is szemügyre vehettek, a szolgáltatók az elegánstól a természetközeliig számos lehetőséget felvonultattak. A kisteremben fotósok álltak a párok rendelkezésére, de esküvői játszóház is bemutatkozott. A kiállításról természetesen nem hiányozhattak a menyasszonyi torták és a sütemények sem, a jellemző trendekről is informálódhattak a házasulandók.

„A fiatal párok keresik az emeletes tortákat, amelyek különböző bevonattal készíthetőek: marcipánnal vagy natúr tortával, ami csak le van simítva. Különböző virágdekorációkkal, macaronnal és különböző díszítésekkel lehetnek. Egy lakodalomból nem hiányozhatnak az aprósütemények, amelyek a hagyományos lakodalmakat idézik vissza.” – tájékoztatott az egyik kiállító, Kéri Zsoltné.

A szolgáltatók elmondták, egyre több esetben van igény a mindenmentes süteményekre vagy a glutén- és laktózmentes fogásokra, így már ezek is elérhetők a kínálatban. A Festetics-kastély 9. éve szervezi meg az esküvő kiállítást azzal a céllal, hogy a házasulandóknak bemutassák ezt az egyedülálló és patinás helyszínt.

„Azért ez egy elegáns, ez egy nem hétköznapi helyszín. Négy rendezvényterünk van, tehát a kastély abban szerencsés helyzetben van, hogy naponta több esküvőt is tarthat, akár szimultán egyszerre többet is. Ki tudjuk elégíteni az igényeket annyiból is, hogy aki az eleganciát szeretné, elsősorban a velencei tükörtermet ajánljuk, aki a rusztikus belsőt, a bormúzeumot ajánljuk vagy akár a szabad ég alatt is megtarthatja az esküvőjét.” – emelte ki Erdős Andrea, a Helikon Kastélymúzeum esküvőszervezője.

Az idei kiállításon bemutatkozott a kastély két új esküvői helyszíne is. Az épület alatti pincében kialakított bormúzeum azokat várja, akik rusztikusabb környezetben szeretnék összekötni az életüket. Ez a helyszín 70-80 főt tud fogadni és akár születésnapokra, céges rendezvényekre is igénybe vehető. A könyvtár alatt lévő márványteremben a visszafogott eleganciát kedvelők mondhatják ki a boldogító igent. Emellett a kastélyparkban is lehetőség van házasodni, amelyhez maga az épület szolgál háttérként.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7532-eskuvo-fouri-pompaban