Esküvői nyílt nap a Festetics-kastélyban

2019. november 20. (szerda)

A Helikon Kastélymúzeum északi szárnya is tartogat látnivalót. Sokan nem ismerik a Velencei tükörtermet,pedig nyitva van a látogatók előtt. Sőt gyakran különleges helyszíne is esküvőknek. A hét végén egy olyan kiállítást láthatott az érdeklődő,ahol minden adott volt egy álomesküvőhöz.
Nagyon nehéz behatárolni ,hogy mi kell egy hiba nélküli esküvőhöz. Egyéni ízlés és elképzelések sora, sok-sok egyeztetés. De gyakran ez nem elég. Szakemberek segítségével teljesedik ki az elképzelés. A Festetics Kastély gyakran helyszíne esküvői fotózásoknak. A velencei tükörterem pedig esküvői vacsoráknak,lakodalmaknak. Az egymásba nyíló báltermek, az elegancia igazi hercegnői és hercegi érzést ad az ifjú párnak. Az esküvő kiállítással évek óta segítik a házasulandókat a nagy nap megszervezésében egy olyan nappal amikor igazi esküvői hangulatot varázsolnak a különleges terembe.

„Szerettünk volna bemutatkozni mint helyszín mindenképpen. Voltunk esküvő kiállításokon és azt láttuk,hogy az nem igazán a mi terepünk. Tehát mi azt szeretnénk megmutatni,hogy hogy néz ki ilyenkor berendezve egy helyszín, egy esküvői helyszín,egy lakodalmi helyszín. S erre nem volt ott mód kiállításon és kitaláltuk,hogy nyílt napot fogunk m i szervezni.”- adott tájékoztatást Szenes Zsuzsa esküvőszervező.

Az érdeklődők a nyílt napon megtudhatták milyenek is a trendi dekoráció formák, a divatos menyasszonyi ruhák. De azt ,hogy milyen az ízléses terítés, vagy a szemet gyönyörködtető,párhoz illő esküvői torta.. A kínálatból természetesen nem maradhattak ki olyan kiegészítő szolgáltatások neves képviselői sem, mint az esküvői fotográfia, vagy a gyűrű választás. Nem csak a térségből,hanem a fővárosból is érkeztek házasulandók.

„Esküvőre készülünk ,jövőre készülünk igen és még kellett pár inspiráció,apukám szólt,hogy lesz egy ilyen esemény a kastélyban és úgy gondoltuk,hogy –mivel balatoni esküvőt tervezünk – ezért érdemes az itteni szolgáltatók közül nézelődni. Akár ruha,akár dekoráció …s hát rengeteg ötlet van.”- mondta a párjával érkező budapesti Földi Szimonetta.

Az elegáns, hangulatos eseményen számos fontos információt is összegyűjthettek a leendő párok, akik így már felkészülten folytathatják a szervezőmunkát életük egyik legemlékezetesebb napjához.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6592-eskuvoi-nyilt-nap-a-festeticskastelyban?fbclid=IwAR3cuyRv-qDKCcGiWVYEro6A6M41sHFIlN9JC6MBCVc9gyQlMhmGo8MycGM