Évértékelést tartottak a rendőrök

2023. március 30. (csütörtök)

A vármegye rendészeti és közigazgatási szervezetei képviselőinek tartott évértékelő beszámolót a Keszthelyi Rendőrkapitányság. Ezt a hagyományt az elmúlt években nem tudták folytatni a pandémia miatt, így fontosnak tartották újra megszervezni. A körzeti egyenruhások számos szép eredményt értek el 2022-ben. Pozitív volt a közös munka a polgárőrséggel is, akikkel több közös akciót hajtottak végre.

Javultak a számok 2022-ben az elmúlt évekhez képest a keszthelyi körzetben. Nem történt vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, és nem növekedett a közterületi bűncselekmények száma sem. Az egyik legsikeresebb nyarat zárták a helyi egyenruhások, folyamatosan jelen voltak a fesztiválokon, rendezvényeken. Három hónap alatt csaknem 300 programon felügyelték a rendet, így tovább csökkent az alkalmi lopások száma.  Az utazó bűnözés teljesen megszűnt a térségben. Javult a felderítési képesség is, országosan is kiemelt eredményt értek el a keszthelyiek. Munkájukat nagyban segítették a polgárőrök is. Kirívó esetek is előfordultak.

„A múlt évben hét alkalommal kellett eltűnt személy keresésében részt vennünk, amiben segítettük a rendőrség munkáját. Azonkívül láttunk el úgy szolgálatokat, ahol közösen a rendőrrel, tehát polgárőr effektív bent ül a rendőrautóban járőrtársként. Meg az utóbbi időben, amit meg kellene próbálnunk segíteni, az a közlekedés, mert a közlekedési morál Magyarországon az borzalmas.” – osztotta meg Urbán Zoltán a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Keszthelyi Régiójának járási koordinátora

A tavalyi eredményekről évértékelő állománygyűlésen számoltak be. A keszthelyi rendőrök mellett az igazságszolgáltatás, az ügyészség, a járási hivatalok valamint az önkormányzatok vezetői is betekintést nyerhettek a 2022-es feladatellátás alakulásába.

„Ezek az adatok nem titkosak. Minden évben minden önkormányzat előtt beszámol a rendőrség az elmúlt esztendőben végzett munkásságáról, az elért eredményekről, illetve a tárgyévi célkitűzésekről. Én fontosnak tartom azt, hogy ne csak egy zártkörben a munkatársaim előtt adjak számot kapitányságvezetőként egy elmúlt esztendőről, hanem egy nagyobb plénum előtt, a civil közösség előtt is betekintést engedhessek a mi munkásságunkba, illetve az eredményeinkbe.” – mondta el Dr. Andor László kapitányságvezető.

Meghívást kapott a Zala Megyei Polgárőr Szövetség is a rendezvényre. 42 egyesületből mintegy 600 fő segíti a rendőrség munkáját.

„A rendőrségnek, mint stratégiai partnere dolgozunk a rendőrséggel közösen és nagyon sokat tudunk segíteni a munkájukban. Közterületi felügyelettel, ugyanúgy a közlekedés biztonságban és éjszakai-nappali szolgálatok ellátásában.” – fogalmazott Bóbics Zoltán a szövetség alelnöke.

A tavalyi eredményeket idén is el szeretnék érni a keszthelyi rendőrök, egyes területeken tovább kívánják javítani a statisztikát.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10202-evertekelest-tartottak-a-rendorok

Képek