Ezért szeretlek Keszthely címmel pódiumbeszélgetések a Balaton-parton

2022. augusztus 19. (péntek)

Ezért szeretlek Keszhely címmel, helyi kötődésű példaképekkel hallhattak pódiumbeszélgetéseket a Balaton-parton az érdeklődők. A vendégeknek a város sokat adott, szívesen tértek ide vissza. A Keszthelyi Televízió műsorvezetői: Lendvai Bianka és Hegedüs Éva beszélgettek a meghívottakkal.

Inspiráló a Keszthelyi környezet Kanizsai Silka Ágnesnek. Három évtizedes kapcsolata van a várossal. Tíz éve alapította meg Silka brandet. Avállalkozást a minőségi turizmus ihlette, olyan ruhákat, termékeket kínál, ami a keresletnek megfelelő. Az elismert üzletasszony számára a család a legfontosabb. Gyermekei Keszthelyen jártak iskolába, tíz évig volt a szülői munkaközösség elnöke a VSZK-ban.

Kanizsai Silka Ágnes – tulajdonos, Ágnes Szilka: „Imádom Keszthelyi, imád a Balatont, és gyermekeimnek is azt gondolom, hogy az iskola egy nagyon jó alapot tudott adni. Mellette mi még a család, egy olyan példát tudtunk, ahol azért a mai napig művelik a vendéglátást, tehát egy nagyon jó alap. Azt hiszem, hogy a Balaton az az egyik legszebb tavunk, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is. És, hogy ez a mienk, ezt soha ne felejtsük el, hogy a Balatonon felnőni, egy harminc évet itt eltölteni, az egy gyönyörű időszak, akár a gyermekeinknek is és nekünk is. Természetesen a Balatonról ugyanúgy ki lehet a világ bármely részére.”

Horváth Szilárd televíziós szakember, pedagógus napjainkban Budapest környékén él, így pontosan látja, hogy mi a különbség egy város és egy lakóhely között. A hetvenes években nőtt fel Keszthelyen, sokat köszönhet akkori tanárainak.

Horváth Szilárd – televíziós szakember, pedagógus: „Keszthelyi nyilván a nyugati vendégek miatt, azért mégis csak egy nyitottabb szellemű város volt. Itt osztrák tv-t néztünk, beszéltünk idegen nyelveket, kellett beszélni, hiszen szobákat adtunk ki. Kaptuk a nyugati újságokat, magazinokat. Nagyon sok olyan embert ismerek, az akkori Keszthelyről, aki valószínűleg ennek a nyitottságnak, és ennek a erőt adó sok-sok kapcsolatot hozó -hiszen csehek, lengyelek, németek, osztrákok, svájciak voltak itt vendégként -, ennek köszönhető azt hiszem, hogy ötlet teli lett, és erőt kapott arra, hogy majd formálja az országot.”

https://tvkeszthely.hu/hirek/9478-ezert-szeretlek-keszthely-cimmel-podiumbeszelgetesek-a-balatonparton

Horváth Szilárd az MTVA-nál dolgozik, a Kossuth Rádióban három műsort vezet, M5-ön szintén három műsor házigazdája. A rádió és televízió mellett megalapította Gödön a Búzaszem iskolát. A néphagyományra alapozott nevelési módszerrel egy új modellt alkotott. A pódiumbeszélgetések egy TOP-os pályázat keretében valósultak meg.