Februári testületi döntések

2013. február 27. (szerda)

Rendhagyó módon szerdán tartotta februári soros ülését Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete.

Módosult a helyi parkolási rendelet: a Sörház utcai és az egykori kertmozi területén kialakított várakozóhelyeket kedvezőbb díjú kategóriába, pirosból sárga övezetbe sorolták – ez többek között a járási hivatal ügyfeleinek is előnyt jelent. További változás, hogy a kertmoziból kialakított parkolónál a be- és kihajtás iránya módosult: bejárat a Sörház utcáról lehetséges, kihajtani pedig a Deák Ferenc utcára lehet. Mivel a Rákóczi utca forgalma kétirányúvá vált és az eddigi parkolósáv forgalmi sávvá alakult, így a fák között alakítottak ki várakozóhelyeket az eddigiek pótlására.

Jogszabályi változások, valamint a járási hivatal működése indokolta a szociális ellátásokról, illetve a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló önkormányzati rendeletek módosítását.

Az önkormányzat a felelős állattartás szemléletének terjesztése és a kóbor állatok új otthonhoz juttatásának segítése érdekében együttműködési megállapodás megkötéséről határozott az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesületével.

A 2009-től sikeresen működő Mentor Ifjúsági Szolgáltató Iroda és Közösségi Központ pályázatban vállalt fenntartási kötelezettsége idén márciusban lejár. A képviselő-testület az iroda jövőbeni működésének elvi támogatásáról döntött; a felmerülő költségeket az iroda újabb pályázati támogatás igénybevételével tervezi fedezni, és várhatóan a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezetében folytatja tevékenységét.

Az önkormányzat idén is részt vesz a közfoglalkoztatási programban, mely 85 százalékos bér- és járuléktámogatást tesz lehetővé. A felhasználható keretösszeg kétszer öt hónapos időtartamban 38 fő napi 6 órás foglalkoztatását fedezi, akik a tervek szerint a Gazdasági Ellátó Szervezetnél, a polgármesteri hivatalban, a városi könyvtárban, illetve a Goldmark Művelődési Központban segítik majd a dolgozók munkáját. Más keszthelyi intézmények ezen felül további támogatást igényelhetnek a Munkaügyi Kirendeltséggel egyeztetve.

Döntést hozott a testület arról, hogy a sétálóutca képét régóta csorbító, rossz állapotú Kossuth u. 29. szám alatti ingatlant (ún. Sirály-tömb), és a vele szomszédos, szintén romos Városház u. 1. szám alatti házat együttesen kívánja hasznosítani.

A képviselők támogatták az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány részvételét a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma által kiírt pályázaton, melyen a jövő évi Helikoni Ünnepségek megrendezéséhez kíván támogatás nyerni a civil szervezet.

Zárt ülésen döntött a testület a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltéséről. A felhívásra két érvényes pályázat érkezett. A képviselők a jelenlegi megbízott ügyvezetőt, Göncz Attilát nevezték ki a tisztségre. A megbízás 5 évre, 2013. április 1-jétől 2018. március 31-éig szól.