Fehérorosz vendégek látogatása Keszthelyen

2010. december 2. (csütörtök)

Belorusz gazdasági és turisztikai szakemberekből álló delegációt látott vendégül Ruzsics Ferenc, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) általános alelnöke, Keszthely város polgármestere hétfőn.

A Balaton-parti városba látogató csoport – melynek tagja volt a belorusz sport és turisztikai minisztérium főosztályvezetője és a breszti kereskedelmi és iparkamara vezérigazgatója is – a Magyar–Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság kétnapos ülésére érkezett Magyarországra.

Ruzsics Ferenc a keszthelyi városházán fogadta a vendégeket, és röviden bemutatta a Balatoni régiót és a fejlesztési tanács tevékenységét. Ezt követően a BFT munkatársa, Péterffy Ilona tartott előadást a térség idegenforgalmának fontosabb adatairól és tendenciáiról, különböző befektetési lehetőségekről és ismertette a tanács nemzetközi projektjeit.

A tárgyalás elsősorban az idegenforgalmi tapasztalatok megvitatására irányult, de a külföldi szakemberek a régió gazdasági-befektetési lehetőségei iránt is érdeklődést mutattak. A delegáció tagjai (rövid keszthelyi városnézést követően) látogatást tettek a sármelléki reptéren és a hévízi gyógyfürdőben is.