Felgyorsulnak az elkerülőút munkálatai

2011. április 15. (péntek)

A kisajátítások és a régészeti feltárások elhúzódása miatt nem készült el idén tavaszra a 71-es főút Keszthelyt elkerülő új szakasza, de a most felgyorsuló munkálatoknak köszönhetően év végéig talán befejeződik – közölte a Zala Megyei Önkormányzat elnöke pénteken, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Manninger Jenő a 71-es és 75-ös főút elágazójánál arról beszélt, hogy az elhúzódó munkák miatt nemrég levelet írt Fellegi Tamás fejlesztési miniszternek, ennek eredményeként pedig úgy tűnik, hogy felgyorsulhatnak a feltárások. A régészeknek ugyanis ki kell bővíteniük az eddig ismert lelőhelyeket, ez azonban bizonytalanná teheti az év végi befejezést, ami így 2012 tavaszára tolódhat.
A beruházás adatairól elmondta: az 5,2 kilométer hosszú, a várost északról elkerülő útszakasz 1,8 milliárd forintba kerül, a meglévő úthálózathoz zömében körforgalmú csomópontokkal csatlakozik.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: örültek volna, ha az M7-es autópálya átadása előtt elkészült volna a két beruházás, és így tehermentesíthette volna Keszthely belvárosát és a Hévíz felé vezető utat az átmenő forgalomtól.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu / MTI)

Kapcsolódó cikkek:
Keszthely megszabadul a kamionoktól