Felgyúlt a szeretet lángja

2018. december 24. (hétfő)

Idén is a Betlehemből érkezett lánggal gyújtották meg a város koszorújának negyedik gyertyáját. A krisztusi világosság Gödöllőn keresztül érkezett Keszthelyre. A vasárnapi ünnepségen elhangzott, hogy Krisztust a mindennapi életünkbe hozni és imádságunkkal, vagy énekünkkel kerülhetünk közelebb az Isten fiához.

A Balaton Kamarakórus szólamai üdvözölték a megjelenteket a főtéren advent negyedik vasárnapján. Ezúttal is népes közönség gyűlt össze a városi betlehem mellett. Két történetet mondott el Tál Zoltán. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa ezek kapcsán azt tanácsolta a jelenlevőknek, hogy énekükkel, vagy imádságukkal kerüljenek közelebb az Isten fiához.

„Így nem lesz üres a karácsonyi ünnep, így érzitek az Istengyermek közelségét és szeretetét, mert ott a betlehem, a jászolban az Istengyermek, s az ő szeretete átsugároz rátok, ti pedig hangotokkal, emberi imádságotokkal felmelegítitek az Istenfia szívét” – fogalmazott Tál Zoltán.

Ünnepi gondolatai után Tál Zoltán meggyújtotta a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját, vele egy időben a Lelkünk melege akció keretében épült monumentális koszorú szimbolikus lángja is felgyúlt. A keresztény értékek melletti kiállítást és a jótékony szándékot megtestesítő keszthelyi kezdeményezést méltatta Kellermayer Miklós sejtkutató orvos. A Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa József Attila Ars poeticáját idézte. Hangsúlyozta, hogy krisztusinak kell lennünk.

„Igenis Krisztust a mindennapi életünkbe, a Szentháromság Egyistent a mindennapi életünkbe kell hozni, a nap minden percébe. Én ezt kívánom Nektek keszthelyieknek, ezt kívánom minden magyar embernek, ezt kívánom az egész emberiségnek” – hangzott el.

Beszédében a város polgármestere köszönetet mondott a tűzifakoszorú támogatóinak. Azt mondta, hogy határozottan ki kell állni e krisztusi jelkép és a keresztény értékek mellett. Hatodik alkalommal hozta el Gödöllőről Ruzsisc Ferenc a betlehemi lángot Keszthelyre. Az ünnepség végén mindenki hazavihette a Krisztus szülőhelyéről származó világosságot.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9348/felgyult-a-szeretet-langja-/?fbclid=IwAR37ehoPQhb3_Aas4-DJjHCiWJO6V2CzoKN_egcPFFh-sHlB_YJmbVPgJKo