Felhasználóbarát honlap díj a west-balaton.hu oldalnak

2010. október 18. (hétfő)

A honlap látogatóitól és hirdetőitől eddig is számos pozitív visszajelzés érkezett a térségi turisztikai honlappal kapcsolatba, azonban mára elnyerte első szakmai elismerését is a west-balaton.hu honlap. A Magyar Tartalomipari Szövetség 2009-ben hozta létre a „Felhasználóbarát honlap” minősítési rendszerét, melynek célja, hogy visszajelzést adjon a honlapok működtetőinek, hogy a fogyasztók mennyire könnyen és biztonságosan jutnak online információhoz.

Idén először nevezett a west-balaton.hu honlap a megmérettetésre és sikerrel járt. A turisztikai honlap Keszthely, Hévíz, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Kehidakustány komplex kínálatát mutatja be – több mint 200 (!) aloldalon.

A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda által működtetett weboldal fejlesztése 2009-ben kezdődött a vevőkeresési szokások elemzésével, majd ez alapján a honlap struktúra összeállításával. Ezt követte a tartalom megírása és optimalizálása, melynek köszönhetően a honlap oldalainak több mint 90%-a plágium mentes. Az érintett településeken 78 látnivaló leírása, 23 túra, kirándulás részletezése, 36 wellness-szel kapcsolatos és 23 egészségturizmussal kapcsolatos aloldal, valamint 9 strand leírása szerepel, amelyeket a települési turisztikai menedzserek dolgoztak ki magyar, német és angol nyelven.

A honlap célja, hogy a turisták teljes körű informálásával hozzájáruljon az élménygazdag üdüléshez és az online szállásfoglalások növeléséhez.

Online marketing és webfejlesztő partnerünk:
MKM Computer Network Kft.
E-mai: www.westbalaton.hu