Felkészülés a télre

2017. november 9. (csütörtök)

A járműveket és a dolgozókat is felkészítették a télre a Közútnál

Megtartották a szokásos gépszemlét a Magyar Közút Keszthelyi Üzemmérnökségén. A járműveket és a személyzetet is felkészítették a téli üzemeltetésre. Kilenc kombinál géppel, három hómaróval és rakodógépekkel fogják elvégezni a hó és síkosság mentesítést a keszthelyi és zalaszentgróti járásban. A kedden megtartott gépszemle után pénteken kezdik meg a 24 órás ügyeletet az üzemmérnökségen.
A hóeke működését ellenőrzik ezen a teherautón. A keszthelyi üzemmérnökség gépszemléjén az összes olyan járművet megvizsgálják, ami a hó és síkosság mentesítésben részt vesz. Az un. nevezett kombinált gépek hóekével és sószóróval vannak felszerelve. Természetesen mindent a vezetőfülkéből irányítanak a sofőrök.

A keszthelyi üzemmérnökség hét saját és kettő külső vállalkozó kombinált gépével látja el a keszthelyi és zalaszentgróti járás mintegy 420 kilométer úthálózatát.

A legidősebb, mégis az egyik legerősebb teherautó Keszthelyen a robosztus hómaróval ellátott ZiL. Rajta kívül még két járművet szereltek fel ilyen adapterrel. A külső vállalkozó bevonása mellett plusz személyzetet is alkalmaznak, hogy biztosítsák a kellő létszámot a 24 órás ügyelethez.

„Pénteken, 10-én, 8 órától már kezdődik a téli üzemeltetés, ami annyit jelent, hogy itt a mérnökségen 24 órás műszaki ügyeletet tartunk és éjszakára is maradnak itt készenlétben a munkahelyen gépkezelők, hogyha bármikor szükséges, akkor ki tudnak vonulni síkosság mentesítést végezni” – nyilatkozta az üzemmérnökséget vezető Bui Hunh Manh.

Mintegy ezer tonna útszóró sóval töltötték fel a keszthelyi üzemmérnökség raktárját már a nyár folyamán. Egy enyhe télen akár ennek kétharmada is elegendő, a 2013 márciusáig húzódó kemény télen viszont 1800 tonnát használtak fel. Ha szükséges, tudják pótolni a készleteket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8324/a-jarmuveket-es-a-dolgozokat-is-felkeszitettek-a-telre-a-kozutnal-/