Fellobbant a második láng

2018. december 11. (kedd)

Advent második hétvégéjén is színes programokat kínáltak az érdeklődőknek Keszthelyen. A város adventi koszorúján Steinbach József református püspök gyújtotta meg a második gyertyát. A Balaton Színházban a Zala Megyei Kórusok Találkozóját szervezték meg, a Fő téren pedig gyermekkoncert és gospel dallamok várták a közönséget.
Nagyon népszerű volt a Keszthely Fő terén közlekedő kisvonat a gyerekek körében Advent második vasárnapján is. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálták a szerelvényt, amely a város karácsonyfájának szomszédságában rótta a köröket. A vonat egy kivilágított alagúton is áthaladt, és nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is élmény volt.

„Nekünk nagyon tetszik itt ez a keszthelyi adventi kirakodás, meg a keszthelyi koszorú is, amit most jelenleg építettek. A vonat az meg egy abszolút különlegesség, főleg így, hogy a kisfiamnak is nagyon tetszett.” – mondta egy érdeklődő, Fisli Marianna.

„Nagy szükség van a gondoskodásra azért, kedves keszthelyiek, mert gondoskodásra szorulunk. Mert az emberlétnek a természete az, hogy gondoskodásra szorulunk kezdettől fogva végig.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a keszthelyieket advent második vasárnapján Steinbach József. A Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke kiemelte, emberi létünkből következően egymás gondoskodó szeretetére szorulunk. Elhangzott, fontos, hogy ne csak karácsonykor, hanem egész évben gondoskodjunk szeretteinkről és az arra rászorulókról. Steinbach József meggyújtotta a gyertyát a város adventi koszorúján, és a tűzifából épült koszorún is kigyulladt a második gyertya fénye.

„Ez a gondoskodás, amely végigkíséri az adventi időszakot, ez egy nagyon fontos ráhangolódás karácsony ünnepére. Hiszen karácsonynak a lényege az, hogy Isten Jézus Krisztusban közölt gondoskodó szeretete megjelent ebben a világban, hogy mi is nagyobb szeretettel, gondoskodással tudjunk egymásra figyelni. Nyilván nem a világ összes nyomorúsága bízatott ránk, hanem elsősorban azok, akik között élünk.” – tette hozzá a református püspök.

A Balaton Színházban a Zala Megyei Kórusok Találkozóján vehettek részt az érdeklődők. Hét énekkar lépett fel, akik egyházi és világi énekekkel segítették az ünnepi hangolódást. A keszthelyi kórusok mellett alsópáhoki, letenyei, zalakarosi és zalaegerszegi énekkarok is felléptek.

„Tavaly is már meghívást kaptunk a várostól, és nagyon jól éreztük magunkat tavaly is. Örömmel érkeztünk idén is erre az alkalomra, és örömmel vettük tudomásul, hogy ilyen szép számban megjelentek kórusok, úgyhogy hét kórus között szerepelhettünk, nagyon jó érzés nekünk is.” – emelte ki Décsy-Paál Enikő, a zalaegerszegi Canterina Kamarakórus karnagya.

A Fő téren felállított sátor alatt az Énekmadár együttes gospel dallamokkal szórakoztatta a közönséget. Az asztaloknál sokan foglaltak helyet, népszerű volt a lángos és a forralt bor is. A keszthelyi angyalszárnyaknál is szívesen fotózkodtak a családok.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9308/fellobbant-a-masodik-lang/?fbclid=IwAR15fo-CGd-l43j76uLw_28_o7RO1aX_fUu2519-l40LzNn2PduAVzCI7fY