Fellobbant a remény lángja

2022. december 6. (kedd)
KesztHelyi identitás

Fellobbant a remény lángja Keszthely adventi koszorúján. Az esős idő miatt a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban tartották a gyertyagyújtást. Ünnepi beszédében Zichy Emőke református lelkész visszaemlékezett az adventi koszorú eredetére és annak üzenetére is.

A két éve alakult Psalmus protestáns kórus műsorával kezdődött a második adventi gyertyagyújtás. Az énekkar a református gyülekezet égisze alatt szerveződött, és először mutatkoztak be városi ünnepségen. Előadásukban egyházzenei művek csendültek fel a Fő téri templomban.

„Nagyon készültünk rá, és nagy öröm számunkra is, hogy énekelhettünk. Megtiszteltetés, különösen, hogy ebben a szép templomban nagyon jó volt énekelni. Mindenki számára ez így örömteli lehetőség volt, úgyhogy nagyon örülünk ennek a megmérettetésnek is.” – mondta Mórocz Ildikó, a Psalmus kórus karnagya.

Zichy Emőke visszaemlékezett az elmúlt két évre, amikor nem lehetett együtt ünnepelni, családok voltak szétszakítva és mindenki abban bízott, hogy minden visszatért a rendes kerékvágásba. A református lelkész arról beszélt, ma már tudjuk, hogy semmi nem lesz a régi. A szónok a második adventi vasárnap üzenetét is közvetítette az egybegyűlteknek.

„Az igaz ember hitből él, de az ígéret az, hogy aki igaz ember az hitből él, és aki hitből él az igaz ember. Ez nem játék a szavakkal, hanem ígéret és üzenet. Ígéret és bíztató örömhír most, amikor a remény gyertyáját fogjuk meggyújtani.” – emelte ki Zichy Emőke református lelkész.

A keszthelyi adventi koszorú második gyertyáját Zichy Emőke református lelkész és Csótár András önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke gyújtotta meg. Ezt követően a Psalmus kórus varázsolt adventi hangulatot a templomba.

A Fő téren a rendezvénysátorban is zajlottak a programok. A második vasárnapon a Hevesi Sándor Színház művészeinek ünnepi műsorát láthatták az érdeklődők.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9844-fellobbant-a-remeny-langja

Képek