Felnőttképzés a megújuló intézményben

2010. augusztus 18. (szerda)

A középiskolai oktatás és más iskolarendszerű képzések mellett felnőttképzési tanfolyamokat is indít a Keszthelyi VSZK. A könnyű elhelyezkedést biztosító szakmák iránt nagy a kereslet. A tanfolyamok résztvevői ősztől már a megújult intézményben kezdhetik meg tanulmányaikat.

Gyors tempóban zajlik a keszthelyi vendéglátóipari és kereskedelmi szakközépiskola fejlesztése: a munkálatok júniusban kezdődtek, és alig egy hónap alatt már újra lakható lett a kollégium épülete. Azóta tovább csinosodott az intézmény: megújultak a folyosók, korszerűsödött a fűtés-hálózat és elvégezték a nyílászáró-cseréket. Folynak a munkálatok az épület körül is: megújul a kapu, új díszburkolatot kap a főbejárat előtti tér és fedett kerékpártároló kerül az iskola elé a sportszerető diákok és tanárok nagy örömére.

A beruházásra pályázatott nyújtott be a fenntartó önkormányzat. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán 189 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város, ezt további 44 millió forinttal egészítette ki.

A 2010/11-es tanévben kereskedő boltvezető, élelmiszer és vegyiáru eladó, szakács, cukrász és pincér tanfolyami képzéseket indít a megújult intézmény. A tanfolyamok 2010. szeptemberében indulnak, jelentkezési lap az iskola portáján kapható.