Felnőttképzés a Goldmarkban

2010. február 25. (csütörtök)

Közel 30 millió forintot nyert a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ a TÁMOP-3.2.3-08/1 „Építő Közösségek” – közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért című pályázatán.

A benyújtott Keszthelyi Tudás Tér projekt kifejezetten a művelődési központ felnőttképzési fejlesztésén keresztül kívánja a népi kismesterségek a turizmus szolgálatában, a kézműves technikák a foltvarrásban és a visszatérés munkahelyre, konfliktusok kezelése, problémamegoldás témakörökben a képzést elindítani. A cél a hátrányos helyzetű (GYED-ről, GYES-ről visszatérő, megváltozott munkaképességű, értelmileg akadályozott) felnőttek, fiatalok képzése.

Az elnyert 28.559.283 Ft-os összegről a támogatási döntés múlt év júniusában, a szerződés aláirása pedig novemberben volt, így a képzési időszak sem szeptembertől kezdődött. Azonban az igény felmérése és az együttműködő intézmények jelentkezése már megtörtént. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Keszthelyi Gondviselés Háza is így tud 15 fiatalnak képzést biztosítani. A három képzés a támogatási összegből valósul meg, a résztvevőknek ingyenes. A képzések várhatóan 2010 szeptemberében kezdődnek.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)