Felújítás három strandon

2019. augusztus 10. (szombat)

A keszthelyi Városi Strandon mintegy háromszázmillió forintos beruházással készülnek felújítani a kabinházakat. Ezek a munkálatok a szezon végén, az ősszel kezdődnek majd. Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen is hajtottak végre fejlesztéseket a strandokon.
Keszthelyen, a Városi Strandon talán utoljára láthatók ebben a jelenlegi formájukban a kabinházak. Az ősszel valósul meg a fülkéknek a régebb óta tervezett felújítása. A TOP-os pályázatnak köszönhetően jelentős összeget, csaknem háromszázmillió forintot fordítanak – többek között – a kabinházak korszerűsítésére. Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője elmondta továbbá: „Egy új animációs tér alakul ki a gyerekeknek, hogy árnyékban lehessen velük foglalkozni, valamint óvodás WC-ket fogunk még építeni, a vízimentőknek pihenőket fogunk építeni. Jelenleg egy kajak-kenu kölcsönző is elkészült, az már beindult ettől a szezontól kezdve. Lehet bérelni kajak-kenut és sup-ot a VÜZ Kft.-től.”

Más egyéb pályázati lehetőségek is vannak a vezetés látóterében. Ezeknek köszönhetően az ősszel további negyven-ötvenmillió forintos forrásra számítanak, amit a három keszthelyi strandra költenek majd.

Gyenesdiáson az idén a kis strandra fókuszáltak. Önerőből csaknem ötmillió forintot fordítottak fejlesztésre. A Lidó strandon új és ötletes hulladéktároló, látványos napóra készült el. A homokos plázst is megszélesítették, a strandolók így nagyobb területen érik el a partról a vízfelületet. A területen egy homokos pálya is rendelkezésre áll, ennek a felújítása történt meg. Nem csak itt, hanem a nagyobb Diási Játékstrandon is vészbemondó rendszert állítottak üzembe. Gál Lajos polgármestertől megtudtuk: „A tavalyi esztendőben történt az az eset, ami alapvetően ezt indikálta, és természetesen egy vészbemondónak a kiépítése nagyon fontos volt ebben az esztendőben. Mind a két strandunkon ez megtörtént természetesen, egy új szoftverrendszer kiépítésével.”

Ez az idősebb házaspár a vonyarcvashegyi strandon egy régebben elhelyezett padon pihen. Ez pedig már egy olyan, amelyet a napokban állítottak fel a tavaly elkészült sétány mellett. Mostantól összesen tíz új pad szolgálja a vendégek pihenését. A sétány mellett már üzemeltek napelemes kandeláberek is, a terület jobb megvilágítását újak is szolgálják. „Most további 6 napelemes kandelábert és 10 új közterületi padot helyeztünk ki a strandra. A hulladéktároló gyűjtése egy kis technikai okok miatt ez még egy kicsit csúszik, de ez is folyamatban van, tehát 30 ugyanilyen stílusú hulladéktárolót is szeretnénk kihelyezni a strandunkra” – tette hozzá Péter Károly polgármester. A hulladéktárolók – várhatóan – néhány héten belül kikerülnek a vonyarcvashegyi strandra.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6302-felujitas-harom-strandon?fbclid=IwAR3GYHHw1pq2D7wRvkFwM0ysB8TQK2uzHaXzGghXeIYdlBZugOtKAiNFROw