Felújítások a keszthelyi intézményekben

2011. június 21. (kedd)

Több játszótér és oktatási intézmény fejlesztéséről gondoskodott az elmúlt hetekben város: a Gagarin utcai óvoda és a Csány-Szendrey ÁMK játszóterének teljes felújítása jelenleg is zajlik, az Egry iskola nyílászáróinak cseréje az utcafronton megtörtént, az Életfa óvodában pedig sóbarlang készült el nemrégiben.

A város Gazdasági Ellátó Szervezetének koordinálásával több intézmény épületkorszerűsítése zajlik a napokban, emellett a szervezet végzi a játszóterek felújítását és a köztéri bútorok cseréjét is. A játékszerek teljes megújulása várható hamarosan a Gagarin utcai óvoda, és a Csány-Szendrey iskola udvarán, és a parti játszótér homokfelülete is frissítést nyert. Az idei szezonban a Balaton-partra 13 új pad kerül, a Helikon parkban pedig hét pad cseréjét végezte már el a szervezet a napokban, és emellett a város ivó- és szökőkútjait is rendben tartják.

Az Életfa óvodában kialakított sóbarlang a természetes gyógymód segítségével a kicsik egészségének védelmét és a betegségmegelőzést szolgálja. Népszerűek az ott tartott foglalkozások, mivel a különleges, ásványi anyagokban gazdag mikroklíma jó hatással van az egészséges gyermekek szervezetére is.

A HEMO épületén teljes tetőcseréről gondoskodott az önkormányzat: az elkorhadt gerendák eltávolítását követően új lécezés és fóliázás készült, és új tetőcserepeket kapott az épület.

Keszthely város éves felújítási terve szerint hamarosan több intézményben is sor kerül a nyílászárók cseréjére, így például a Csány-Szendrey ÁMK egyik üvegfala megújul, az Életfa óvoda is új ablakokat kap, és a folytatódik a megkezdett munka az Egry iskolában. Az átalakítások az esztétikai előnyökön túl a fenntartási-fűtési költségek csökkenését eredményezik majd.

Kapcsolódó cikkek:
Energiatakarékosabb intézmények
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése Keszthelyen
Új köntösben a rendház
Elkészültek a Fő téri templom toronykeresztjei
Új játszótér Keszthelyen
Elkészült a Mozgás Háza
Kész a keszthelyi Csik Ferenc Tanuszoda