Felújítják a Kísérleti utcai tagóvodát

2018. szeptember 17. (hétfő)

A keszthelyi önkormányzat 199,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újítja fel és bővíti az Életfa Óvoda Kísérleti utcai tagóvodáját. Az intézmény így több kisgyermeket tud majd befogni, a jelenleginél jóval korszerűbb körülmények között – erről Ruzsics Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

A jelenleg három csoportszobát és kiszolgálóhelyiségeket befogadó régi épületszárny teljesen megújul és átalakul, valamint további csoportszobákkal és az ezekhez tartozó öltözőkkel, mosdókkal, saját teraszokkal bővül az óvoda. Az intézmény kiegészül egy 60 négyzetméteres tornaszobával, egy orvosi helyiséggel és elkülönítővel, valamint mosdókkal is. A már meglévő és az újonnan épülő szárny között több mint 200 négyzetméteres, többfunkciós aula létesül. Az intézményhez a Schwarz Dávid utcai lakótelep felől is kialakítanak egy bejáratot fedett terasszal és szélfogóval, emellett a Kísérleti utcai bejárat is megújul. A korszerű épületben összesen öt óvodai csoport fér majd el a bővítést követően.

Keszthely Város Önkormányzata a beruházás elvégzésére 199,96 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „TOP-1.4.1-15-ZA1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” megnevezésű pályázati kiírásán.

A kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzés előkészítése zajlik. A beruházás a tervek szerint 2019-ben készülhet el. A százszázalékos támogatású projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.