Felújították a Kazinczy utcát

2020. szeptember 11. (péntek)

A beruházást a buszpályaudvar és az Erzsébet királyné utca között végezték el. A mintegy 400 méteres szakaszon részlegesen marták fel a burkolatot, majd körülbelül 300 tonna aszfaltot fektettek le. A beruházást a Magyar Közút végezte. A mintegy 14 millió forintba kerülő munkát a saját fenntartási keretből finanszírozta a közútkezelő.

A keddi előkészítő munkálatok után, szerdán kezdődött meg az aszfaltozás a Kazinczy utcában. A buszpályaudvar és az Erzsébet királyné utca közötti mintegy 400 méteres szakaszon több mint 300 tonna aszfaltot dolgoznak be. A régi burkolatot csak részlegesen marták fel.

Bui Hung Manh, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Keszthelyi Üzemmérnökségének vezetője: „Igazítani kell a burkolatnak a szintjét a kiemelt szegélyhez, a többi részen nem gyengítjük meg a burkolatot azzal, hogy felmarjuk, hanem meghagyjuk a régi burkolatot és arra ráhúzunk majd új réteget.”

A beruházás mintegy 14 millió forintba kerül. A Magyar Közút keszthelyi üzemmérnöksége a saját fenntartási keretből finanszírozza a munkálatokat. Keszthely közlekedésében kiemelt szerepe van ennek a szakasznak. A szakemberek különös figyelmet fordítottak a Sóhaj allé vonalában lévő szűk kanyarra, mely kiemelten nagy terhelést kap.

„Mint köztudott, a Kazinczy utcának ez a szakasza nagyon forgalmas, mind személy-, mind buszforgalommal. Az autóbuszok, melyek a Balaton északi partjáról közelítik meg a buszpályaudvart, azok mind ezen az úton közlekednek. Az útnak a burkolata nagyon rossz állapotban volt. Már régóta szerettük volna felújítani, de csak idén lett lehetőségünk rá” – fogalmazott a keszthelyi üzemmérnökség vezetője.

A kivitelezést csak teljes útzár mellett tudták elvégezni. A szűk kanyarban ugyanis egy sávon nem férnek el az autóbuszok. A közlekedők az Erzsébet királyné útja felé tudtak kerülni. Az aszfaltozási munkálatok várhatóan csütörtökre befejeződnek és át is adják a közlekedőknek a felújított szakaszt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7398-felujitottak-a-kazinczy-utcat