Felvették a kesztyűt Keszthelyen is

2011. május 23. (hétfő)

Keszthelyen mintegy 2500 diák, és több más szervezet is csatlakozott a „Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalom május 21-ei akciójához.

Pénteken – rövidített tanórákat követően – délelőtt 11 órától 2500 általános és középiskolás tisztította a várost és környékét. A diákok az önkormányzat által biztosított eszközökkel – kesztyűkkel és zsákokkal – felszerelkezve kezdték meg a várostisztítási munkát. A térség legnagyobb létszámú iskolája, az Asbóth Sándor Térségi Középiskola Szakiskola és Kollégium 35 tanár vezetésével 500 diákkal a kritikus területeket vállalták be.

Az akcióhoz szombaton további intézmények, magánszemélyek és civil szervezetek is csatlakoztak. A Balaton parti játszó téren gyülekeztek az önkéntesek, köztük az önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatal dolgozói is. A közös megmozduláson Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő, a Zala megyei Közgyűlés elnöke is részt vett és gyűjtötte az eldobált hulladékokat.

A Keszthely és Várvölgy közötti útszakasz mellett Rigó Csaba, a megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is kesztyűt húzott és segített az önkénteseknek. Zala megyében 63 település együttműködésével tisztult meg a megye 166 helyszínen.

Kapcslódó hírek:
Szemétszedési akció Keszthelyen is
Önkéntesen segítenek az asbóthosok
Megszüntetnek egy illegális hulladéklerakót
Arany Hangya hulladékgazdálkodási díj Keszthelynek
Legyünk válogatósak! – hulladékkezelési tapasztalatok
Olcsóbb hulladékszállítás, hatékonyabb zöldterület-gazdálkodás