Fergeteges sulizáró

2019. június 13. (csütörtök)

A gyerekek ünnepén minden évben egész napos programot szerveznek az Egry József Általános Iskola tanulóinak. Az idén a Diákönkormányzat javaslatára, kiléptek az iskola falai közül és a Városi Strandon tartották a játékos, sportos iskolai napot.
Önfeledt játék a Balatonban. A keszthelyi Egry József Általános Iskola diákjai a strandon töltötték a vakáció előtti napok egyikét. Igaz, hogy már elmúlt a gyermeknap, de az iskola hagyományaihoz igazodva, ezt a napot az idén is a tanév utolsó hetében tartották.

„A Diákönkormányzatunk szervezte ezt a napot, s a gyerekek a Diákönkormányzat vezetőjével döntöttek úgy, hogy szeretnének itt külső helyszínre kitelepülni és bíztunk a jó időben, így megszerveztük ezt a napot.”-mondta Tóth Éva, igazgatóhelyettes.

A jó időből nem volt hiány, de programokból sem az iskolai gyermeknapon. Sportprogramok, homokvárépítés, játék és sok-sok fürdés. Mindent kipróbálhattak a gyerekek.

„Nagyon jó, hogy vége van az iskolának vártam, hogy végre nyári szünet legyen. Jó a barátaimmal játszani a strandon. Élvezetes ez a gyereknap, különleges mert eddig az iskolában tartották és idén lejöhettünk a strandra és már jó a Balaton is. Élvezetes volt homokvárat építeni.”- mondta Sánta Dóra tanuló.

A játék mellett tanultak is a gyerekek. A Vízirendőrség munkatársai arról beszéltek a víz parton, hogy mire kell figyelni fürdőzés közben, mit kell tenni ha bajba kerülünk és miként tudunk segíteni. A vicces, játkéos rendezvényen hasznos dolgok hangzottak el és talán a hely is alkalmasabb volt a figyelem felhívásra, mint egy tanterem.

„Igazából azért döntöttünk így, hogy egy kicsit kimozduljunk az iskola falai közül és sokkal színesebb programokkal tudjuk várni a diákokat. Úgy gondolom, hogy ezt maximálisan megoldottuk hiszen nagyon sok új programot szerveztünk.” -adott tájékoztatást Krepsz Fanni, a Diákönkormányzat vezetője.

Még az ebédet is a szabadban fogyaszthatták el a gyerekek. Egy ízletes gulyás és pogácsa mindenkinek jól esett az árnyékban. 330 tanuló és 40 pedagógus élvezte a Balaton-parti játékos napot.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6126-fergeteges-sulizaro?fbclid=IwAR1_7Y3tX71G-bhrha7rHIAfnyGjgnMAJecJ8HrntJh3PBbYj4xSA9iENvA