FESTetics Parkfesztivál

2022. augusztus 16. (kedd)

Megnyitotta kapuit a FESTetics Parkfesztivál. Színes programok, előadások, hangulatos koncertek várják a látogatókat a Festetics kastélyban. Az első fesztiválnap zárásaként Szolnoki Péter & a Budapest Jazz Orchestra adott nagy sikerű koncertet a történelmi parkban.

A Helikon Kastélymúzeum az elmúlt évben indította el azt, hogy kivitték a kastély parkjába a programokat. A színházi esteket a parkban rendezték meg, ezzel is színesítették a kastély látnivalóit, programkínálatát. A kezdeményezés olyan jónak bizonyult, hogy az idén fesztivált rendeznek a Festetics kastély parkjában.

„Ez a négy napos fesztivál egy új keletű program. Tulajdonképpen eg komplett rendezvénysorozatot kínálunk a vendégeknek, amelyet próbáltunk egy kicsit tematikailag csoportosítani. Kimondottan gyerekek számára is készültünk programokkal, aztán ennek a mezsgyéjén alakítottunk ki olyan lehetőségeket, amelyek család összekovácsoló erejűek is. Tehát ahol nem csak a gyermekek, hanem a szülők is részt tudnak venni egy-egy programon, ami nekik is érdekes lehet.”- mondta el Pál Nikolettta a Helikon Kastélymúzeum programszervezője.

A szervezők a gyermekek nélkül érkezőkre is gondoltak. A nyitónap esti koncertjén a Budapest Jazz Orchestra és Szolnoki Péter előadása tette hangulatosabbá a nyári estét. Ez a házaspár Zalaegerszegről érkezett a koncertre. Veiningerné Ica a következőket mondta:Nagyon örülünk. Facebookon láttuk, hogy lesz itt ez a rendezvény és rögtön megbeszéltem a férjemmel, hogy jövünk, mindenképpen mert szeretjük ezt a zenét. És tényleg…a hangulat nagyon jó dolog itt.”

A Bon-Bon együttes oszlopos tagja, a kiváló zenész és énekes már korábban is együtt dolgozott Magyarország egyik legnépszerűbb big bandjével. Szolnoki Péter már koncertezett a Helikon Kastélymúzeum szervezésében, a zenekar azonban első alkalommal lépett színpadra a nyári fényárban úszó főúri kastély parkjában.

„Mindig jó ilyen helyen játszani. Egyrészt nyugalom van. Ugye a zene is valahol szép dolog kell, hogy legyen, és egy szép környezetben sokkal könnyebb az embernek elképzelni, mert azért ez úgy működik, hogy az embernek el kell képzelnie belül, hogy mit szeretne, hogy szóljon? Különben bármi történhet, és egy ilyen miliőben ez sokkal könnyebb. Kevesebb energiát kell a fókuszálásra fordítani.” – mondta az együttes igazgatója, Kullmann Gábor.

A FESTetics Parkfesztivál első különleges koncertjén felcsendültek a jazz aranykorából ismert dallamok. A Bon-Bon együttes és a Budapest Jazz Orchestra közös albumának dalai és klasszikusok is. A fesztivál első napja már igazolta a sikerét. Több mint 2500-an látogatták a programokat.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9456-festetics-parkfesztival