Festetics-városok randevúja, ezúttal Hévízen

2011. április 9. (szombat)

Történelmi kapcsolatok jegyében adott péntek randevút egymásnak 3 város. A Festetics-városok hagyományos, évente megrendezett találkozójára immár 14. alkalommal került sor Hévízen.

Vendég- és helyi diákok részvételével a Rózsakert házban helytörténeti vetélkedők, a Bibó-gimnáziumban sportversenyek zajlottak délután, majd gróf Festetics György szobránál, a róla elnevezett téren helyeztek el koszorút a városok vezetői: házigazdaként Papp Gábor polgármester, Ruzsics Ferenc keszthelyi, s Füstös János csurgói kollégája. Idén először vált nemzetközivé az esemény: az ugyancsak Festetics-kastélyáról nevezetes horvátországi Pribislavec település delegációja is részt vett a találkozón, Visnya Ivacic polgármester asszony vezetésével.

A városháza dísztermében beszédekben emlékeztek meg a polgármesterek a településeiken mindmáig meghatározó Festetics-örökségről. Ekkor került sor a vetélkedők, sportversenyek eredményhirdetésére és a díjkiosztásra is. Kiállítás nyílt a Bibó-gimnázium két diákjának munkáiból: Szabadi Péter fotói és Farkas Janó grafikái kerültek közönség elé. A látnivalókat Kálmánné Bodó Edit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Számos művészeti csoport részvételével tartották az esti gálaműsort.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)