Fesztivál 40 napon át

2016. július 7. (csütörtök)

Kezdetét vette a sétálóutcában a Keszthely Street Fesztivál. Augusztus 20-áig szinte minden nap zenei élményben lehet része annak, aki a belvárosban jár. A Belvárosi Kereskedők Egyesülete hagyományteremtő szándékkal idította útjára a negyvennapos programot.

Meglepetésként egy flashmobbal indult a Keszthely Street Fesztivál első napja július 4-én. A Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar hangulatos játéka csalogatta a sétálóutcára az embereket. A fesztivált a város polgármestere nyitotta meg. Ruzsics Ferenc beszédében emelte ki, hogy nagyon jó kezdeményezés a Belvárosi Kereskedők Egyesületének részéről a rendezvény, mely az esti órákban a városba csalogatja a vendégeket. A város természetesen támogatja a fesztivált.

A rendezvényt üdvözölte Nagy Bálint alpolgármester, aki a megnyitón mondta el, hogy Keszthely földrajzilag és kuturálisan is kiemelkedő települése a Balatonnak. Mind a belvárosban, mind pedig a Balaton parton programokat kell szervezni ahhoz, hogy az ide érkező vendégek jól érezzék magukat. Az új, alulról jövő civil kezdeményezés is egy nagy lehetőség az előrelépésre, hiszen ebben a kérdésben voltak hiányosságok.

Az ünnepélyes percek után léggömbökre kötött programokat engedtek a magasba, hogy minél több helyre eljusson az új rendezvény.

A Keszthely Street Fesztivál első fellépője Szabó Leslie volt aki saját dalai mellett ismert külföldi slágereket is énekelt.

Augusztus 20-ig, szombati napok kivételével naponta várja a fesztivál zenei kínálattal a vendégeket.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)