Fesztiváli hangulatot ígérnek a jövő évi maraton szervezői

2009. december 11. (péntek)

Az előző két rendezvény sikerei után már javában zajlanak a jövő évi Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóverseny előkészületei. A szervezők a nézőkkel együtt mintegy másfélezer résztvevőre számítanak; a május 30-ai futóversenyen a gyermekeket és a kerekesszékeseket is díjazzák.

A viadal az országos Tér-Film-Zene Fesztiválhoz is kapcsolódik, erről a közelmúltban született döntés. Az esemény érdekessége, hogy egyidejűleg maraton, félmaraton és maraton váltó is megrendezésre kerül a Balaton-parti településen.

A viadal dinamikus fejlődését, népszerűségét mutatja, hogy, amíg az első évben 360 felnőttet és 200 gyermeket regisztráltak a szervezők, addig 2009-ben már 545 felnőtt és 250 gyermek adta le nevezését. 2008-ban több mint 200-an futották a fél- és közel félszázan a teljes maratont, a második évben már 260-an a rövidebb, és mintegy százan a hosszabb távot választották. A csapatok száma a kezdeti 27-ről, közel megduplázódott.

A 2010-es versenyt illetően Bedő Beáta főszervező bizakodóan nyilatkozott: – Szeretnénk a 900 fős indulói létszámot elérni, a gyermekek futamaiban 400 kiskorúra számítunk, a négy napos fesztivál alatt mintegy ötezer látogatóval kalkulálunk. Külön díjazással a kerekesszékeseknek is futamot szervezünk. A Keszthelyi Kilométerek Egyesület szervezőcsapata mindent megtesz a siker érdekében, a futószámok mellett kiegészítő programok fogják színesíteni a családi sportnapot május 30-án.

A Keszthelyi Kilométerek jövőre szorosan kapcsolódik a 2004-ben indult országos rendezvénysorozathoz, a Tér-Film-Zene Fesztiválhoz, melynek 2010-es első állomása május 27-én Keszthely lesz. A fesztivál – melyhez legutóbb tíz város csatlakozott – folyamán a településeken óriáskivetítőn követhetik a kilátogatók a futóverseny után a Kék Szalag vitorlásversenyt, illetve a labdarúgó világbajnokságot is. A futószámok, a koncertek és a gyermekprogramok várhatóan a sportolók mellett komoly nézőközönséget vonzanak majd a jövő évi Keszthelyi Kilométerek futóversenyre.

Az eseménnyel kapcsolatos részletes versenyinformációk január végén várhatók.

Bővebb információk:
Vasvári Ferenc, sajtófőnök (30 30) 9 516 602, www.keszthelyikilometerek.hu