Fiatal nyomozók képzéséről indított kampányt a NAV

2023. január 18. (szerda)

Fiatal nyomozók képzésére, toborzására indított kampányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az oktatásról egy kisfilmet is készítettek, mely a pénzügyőrök pályaútját és az egyetemi képzést foglalja össze.

Végzett hallgatók láthatók a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának toborzóvideójában. A kampány célja, hogy megismertesse az új jelentkezőkkel a hatóság munkáját. A pénzügyőrök a költségvetési csalók leleplezésében és az adófizetők pénzének visszaszerzésében is nagy szerepet vállalnak. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán már eddig is sokan végeztek, akik a képzés végeztével el is tudtak helyezkedni. A kiképzés nem egyszerű, de szorgalommal teljesíthető.

„Ez teljesen más, mint egy másik egyetem szerintem, mint egy civil szak. Itt ugye az egész egyetemi képzés egy intenzív szakasszal kezdődik augusztusban. Ez 5 hét. Ilyenkor tanuljuk meg az alaki fogásokat. Ilyenkor nem lehet nálunk ugye telefon és fizikai erőnlétet is igényel, mivel sok a testnevelés óra, tanulás is ugye van benne. Úgyhogy azért nehéz, de elvégezhető.” – osztotta meg Vörös Seron Cintia egykori NKE-s hallgató.

A rendészettudományi karon nyomozómentorok segítségével vehetnek részt a hallgatók a képzésben. A tanulmányok után nyomozóként dolgozhatnak a végzett diákok a NAV-nál.

„A képzési idő 8 félév. Az általános  felvételi követelményeken túl fizikai, egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon kell a jelentkezőknek megfelelni. Erre azért van szükség, mert a későbbi munkavégzés során nagyon fontos, hogy kollégáink kiváló állóképességgel és hasonló mentális állapotban teljesítsenek szolgálatot.” – mondta el Fidel Dávid a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának osztályvezetője.

A teljes képzés ideje alatt havonta 260 ezer forintos ösztöndíjat, ingyenes kollégiumi elhelyezést, egyenruhát és laptopot is kapnak a hallgatók.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9971-fiatal-nyomozok-kepzeserol-inditott-kampanyt-a-nav

Képek